Online Chat

Reizen naar Sri Lanka

Eten en drinken Sri Lanka

Srilankanen houden van pittig eten. Bestel je bij het ontbijt een Srilankaans omelet, wees dan assertief als het gaat om de hoeveelheid pepers: wat Si Lankanen mild noemen, is voor de meeste Europeanen genoeg om tranen van in de ogen te krijgen.

Rice and curry op Sri Lanka: 
Voor de bevolking zelf bestaat het eten in Sri Lanka meestal uit rice and curry. Er zijn groentecurries, vis-, eier- en vleescurries en zelfs fruitcurries. Wat ze met elkaar gemeen hebben is de uitgebalanceerde mix aan specerijen waarin ze zijn gesmoord, gebakken, ingelegd of gekookt. Sommige curries zijn erg pittig, maar de maaltijd is vaak voorzien van een brandblusser, de curd, een dikke yoghurt van buffelmelk.

Vegetarisch eten op Sri Lanka: Langs de kust van Sri Lanka kun je kiezen uit verschillende soorten vis of schaaldieren, die naar keuze gebakken, gegrild of pikant gewokt worden. Als je vis bestelt kun je informeren welke vis die dag gevangen is zodat je weet dat deze vers is. Vegetariërs komen goed aan hun trekken in Sri Lanka. Veel curries zijn vegetarisch, en als je het bij de bestelling aangeeft, kunnen de meeste restaurants ook het vlees vervangen door bijvoorbeeld cashewnoten of kikkererwten.

Vruchten en drankjes op Sri Lanka: Sri Lanka heeft een uitgebreid aanbod van exotische vruchten zoals mango, ramboetan, papaja, ananas, koningskokosnoot, zuurzak, jackfruit, mangosteen, doerian en vele soorten bananen. Kokosnoten zijn goedkoop, verfrissend en een veilige keuze als er geen gebottelde drankjes voorhanden zijn. Voor wat betreft het drinken in Sri Lanka kun je kiezen uit frisdrank en verse vruchtensappen. Srilankanen zelf drinken vooral thee, standaard met melk en veel suiker.