Eten en drinken Sri Lanka

Srilankanen houden van pittig eten. Bestel je bij het ontbijt een Srilankaans omelet, wees dan assertief als het gaat om de hoeveelheid pepers: wat Silankanen mild noemen, is voor de meeste Europeanen genoeg om tranen van in de ogen te krijgen.

Rice and curry op Sri Lanka

Voor de bevolking zelf bestaat het eten in Sri Lanka meestal uit rice and curry. Er zijn groentecurries, vis-, eier- en vleescurries en zelfs fruitcurries. Wat ze met elkaar gemeen hebben is de uitgebalanceerde mix aan specerijen waarin ze zijn gesmoord, gebakken, ingelegd of gekookt. Sommige curries zijn erg pittig, maar de maaltijd is vaak voorzien van een brandblusser, de curd, een dikke yoghurt van buffelmelk.

Vegetarisch eten op Sri Lanka
Langs de kust van Sri Lanka kun je kiezen uit verschillende soorten vis of schaaldieren, die naar keuze gebakken, gegrild of pikant gewokt worden. Als je vis bestelt kun je informeren welke vis die dag gevangen is zodat je weet dat deze vers is. Vegetariërs komen goed aan hun trekken in Sri Lanka. Veel curries zijn vegetarisch, en als je het bij de bestelling aangeeft, kunnen de meeste restaurants ook het vlees vervangen door bijvoorbeeld cashewnoten of kikkererwten.

Vruchten en drankjes op Sri Lanka
Sri Lanka heeft een uitgebreid aanbod van exotische vruchten zoals mango, rambutan, papaja, ananas, koningskokosnoot, zuurzak, jackfruit, mangosteen, doerian en vele soorten bananen. Kokosnoten zijn goedkoop, verfrissend en een veilige keuze als er geen gebottelde drankjes voorhanden zijn. Voor wat betreft het drinken in Sri Lanka kun je kiezen uit frisdrank en verse vruchtensappen. Srilankanen zelf drinken vooral thee, standaard met melk en veel suiker.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.