Online Chat

Reizen naar Sri Lanka

Communicatie Sri Lanka

Met uitzondering van sommige bergpassen en natuurgebieden heb je in vrijwel heel Sri Lanka een goed mobiel bereik. De precieze mogelijkheden en kosten hangen af van je abonnement en het toestel. Informeer voor vertrek bij je provider naar de mogelijkheden en kosten van mobiel bellen vanuit Sri Lanka. En overzicht van de tarieven per provider vind je op www.bellen.com. Het internationale landennummer van Sri Lanka is +94; van Nederland +31 en van België +32.

Internet in Sri Lanka: 
Als je een simlockvrije mobiel hebt is het voordelig om ter plekke een prepaid simkaart te kopen. Een kaart van 2 gigabyte is voldoende voor dagelijks internetgebruik, whatsapp en eventueel bellen via whatsapp. Simkaarten zijn te koop bij een telefoonwinkel van Dialog, Mobitel, Etisalat, Hutch of Airtel. Vraag aan de verkoper of deze de simkaart installeert.

De meeste hotels en ook veel restaurants hebben WiFi. Zorg wel dat je Whatsapp, Skype of Face time vooraf geïnstalleerd hebt op je smartphone, notebook of iPad. En anders kun je altijd nog naar een internetcafé waar Skype meestal standaard is geïnstalleerd. Je betaalt dan alleen de kosten voor internet. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.