Online Chat

Reizen naar Sri Lanka

Cultuur Sri Lanka

Sri Lankanen begroeten elkaar door de beide handen gestrekt tegen elkaar gedrukt voor zich te houden. Hoe hoger ze de handen houden, hoe meer respect ze tonen.

Omgangsregels in Sri Lanka: 
In Sri Lanka gaan mannen en vrouwen anders met elkaar om dan westerlingen gewend zijn. Opvallend is dat je in Sri Lanka zelden een man en vrouw gearmd over straat ziet lopen. Lichamelijk contact tussen man en vrouw wordt in het openbaar zoveel mogelijk beperkt. Genegenheid tonen in het openbaar is dan ook erg ongepast. Voor contacten tussen dezelfde sekse gelden juist redelijk vrije omgangsregels.

Kleding in Sri Lanka: 
Als je respect wilt tonen voor de tradities in Sri Lanka is het raadzaam om kleding te dragen die armen, schouders en benen bedekt. Dat geldt zeker bij bezoek aan kerken, moskeeën en tempels. Die laatste mag je bovendien niet met schoenen of slippers betreden. Neem eventueel sokken mee als je langere tijd een tempelcomplex of historische stad bezoekt; zand en stenen worden in de volle zon gloeiend heet. Korte broeken voor volwassen mannen en zomerkleding voor vrouwen horen alleen aan het strand. Naakt en topless baden is uit den boze.