Online Chat

Reizen naar Schotland

Openingstijden Schotland

Winkels: De meeste winkels zijn in Schotland van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. In de grote plaatsen blijven ze meestal wat langer open (tot 19.00 uur) en kun je ook op zondag terecht. Supermarkten sluiten meestal pas om 22.00 uur of zijn zelfs 24 uur per dag geopend.

Postkantoren: Deze zijn in Schotland van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag van 09.00 tot 12.30 uur. In grote postkantoren kun je terecht voor een breed scala aan diensten. In kleine dorpen is het postkantoor vaak ook meteen de enige winkel.

Musea: De openingstijden van de musea verschillen onderling, maar in de regel kun je uitgaan van 10.00 tot 17.00 uur. Sommige musea zijn een dag in de week gesloten. Controleer de openingstijden voor jouw bezoek op de website van het museum van je keuze.

Bars en pubs: De meeste pubs (afkoring van public house), cafés en bars zijn open tot middernacht; nachtclubs zijn langer open.

Feestdagen: Op Bank Holidays (nationale feestdagen) sluiten sommige winkels, attracties en restaurants de deuren. Veruit de meeste doen dit alleen op beide Kerstdagen en op Nieuwjaarsdag. Op deze drie dagen is werkelijk alles gesloten. Op de andere nationale feestdagen kun je op de meeste plekken wel terecht.