Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Schotland

Reizen naar Schotland

Reizen naar Schotland

Tijdens een reis door Schotland geniet je volop van ongerepte landschappen zoals de Schotse Hooglanden, mysterieuze meren en de overweldigende Schotse eilanden, zoals de Orkneys en Isle of Skye. Historische monumenten en musea tref je in de steden Edinburgh en Glasgow. In de sfeervolle pubs ervaar je hoe gemoedelijk het Schotse leven is en kun je uiteraard van bier en Schotse whisky genieten.

Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, heeft wandelpaden die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Je kunt eventueel ook met de kabelbaan omhoog. Lekker wandelen is op verschillende plaatsen mogelijk, zoals in Glen Coe, een van de meest indrukwekkende Schotse valleien, en in het Trossachs Nationaal Park. Maar er is veel meer natuurschoon! Loch Lomond en Loch Ness lenen zich voor een boottochten over deze mysterieuze meren.

En dan heb je de prachtige Schotse eilanden. Bewonder op het Isle of Skye de adembenemende Fairy Pools en maak een wandeling langs de watervallen en poelen. Dwaal door het gezellige Portree en bezoek de beroemde rotsformatie Old Man of Storr. Ook de afgelegen Orkney Eilanden bezoek je op je reis door Schotland. Bekijk hier Skara Brae en de Ring of Brogar die behoren tot het neolithische hart van Orkney, en plekken als Scapa Flow en Kirkwall. Lukt het je om de fotogenieke papegaaiduikers te spotten?

Historisch Glasgow heeft diverse bezienswaardigheden zoals het centrale George’s Square, de kathedraal, Kelvingrove Park en enkele interessante musea. Inverness beschikt naast monumenten zoals het Inverness Castle met zijn de kasteeltuinen over veel restaurants. Wellicht wil je hét lokale gerecht haggis eens proberen? Vanaf de vulkaantop Arthurs Seat heb je een prachtig uitzicht over Edinburgh. Het centrum van deze hoofdstad van Schotland valt te voet goed te bezichtigen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan robuuste Edinburgh Castle.

Ga met Koning Aap op rondreis door Schotland, het land van folkmuziek, whisky, kilts en haggis.