Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Azerbaijan

Reizen naar Azerbaijan

Reizen naar Azerbaijan

Wil je graag door Azerbaijan rondreizen en het gedeelte van Europa bezoeken dat nog nauwelijks ontdekt is door toeristen? Wie besluit om door Azerbaijan te reizen, komt terecht in een van 's werelds snelst groeiende economieën. Oliebaronnen, middeleeuwse forten, rotsschilderingen en moddervulkanen... Door Azerbaijan reizen is een fascinerende belevenis waarbij je wordt teruggeworpen in de tijd.

Maak tijdens deze rondreis door Azerbaijan een wandeling door de hoofdstad Bakoe. Een gids leidt je door de ommuurde stad 'Icheri Sheher', een buurt die bekend staat om zijn smalle steegjes, historische karavanserais, moskeeën en het Paleis van Shirvan Sjahs. Verder bezoek je de imposante herenhuizen van de oliebaronnen die zijn gebouwd in de tijd van de olie 'boom'.

Op het platteland lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Azerbaijan heeft een heel afwisselend landschap dat ongeveer voor de ene helft uit laagland en voor de andere helft uit hoogland bestaat. Azerbaijan betekent letterlijk vertaald: 'land van vuur'. Dit land staat voornamelijk bekend om zijn moddervulkanen waarbij modder en gas vanuit ondergrondse reservoirs naar de oppervlakte komen.

Ook breng je een bezoek aan de stad Shamakhi, ooit de hoofdstad van het oude rijk Shirvan. Er wordt ook een bezoek gebracht aan het charmante dorpje Lahij, een centrum voor Azerbaijaans handwerk. Neem tot slot een kijkje aan Ganja, de tweede grootste stad van Azerbaijan. Ganja is de geboorteplaats van Nizami, de meest bekende dichter van het land. Hier bezoek je de Shah Abbas moskee die is gebouwd in de 17de eeuw. Trek de stoute schoenen aan en kies voor een rondreis door Azerbaijan!