Online Chat

Reizen naar Schotland

Communicatie Schotland

Schotland en de rest van het Verenigd Koninkrijk behoren sinds Brexit niet meer tot de EU. Vraag je eigen provider naar de voorwaarden en roamingkosten die voor bellen of internetten in rekening gebracht. Of kijk hier voor meer informatie. De landencode van Schotland is +44, die van Nederland is +31 en van Belgie +32.
NB: als je op een ferry wilt internetten of bellen, houd dan je kosten goed in de gaten. Er kunnen in dat geval (hoge!) tarieven gelden voor een maritieme satellietverbinding.

Internet in Schotland: Er is een 4G-netwerk in Schotland (bereik beperkt op het platteland). Zeker in en rond de Schotse steden is in veel hotels, cafés, bars, restaurants en op andere plaatsen internet beschikbaar. Vraag, indien nodig, naar het wachtwoord. Meestal is het gratis, soms moet je een klein bedrag betalen. In de wat meer afgelegen gebieden zoals Rannoch Moor, Argyll en in delen van de Highlands is de internetsnelheid niet wat je thuis gewend bent (en vaak in het geheel afwezig). Om niet te verdwalen kun je thuis op voorhand de app Maps.Me downloaden. Hiermee kun je offline plattegronden van Schotland gebruiken.