Weer en klimaat Zuid-Korea

Zuid-Korea kent vier seizoenen. De aangenaamste periodes om door het land te reizen zijn het voorjaar (van eind maart tot en met juni) en de nazomer en herfst (half augustus tot en met oktober). Dan is de temperatuur aangenaam en er valt weinig regen. Luchtige kleding met een korte, af en toe lange, mouw volstaat overdag, in de avond koelt het af en is een trui of jas gewenst. In de zomermaanden juli en augustus kan het erg warm zijn en valt het regenseizoen. Van mei tot en met november kunnen er tropische stormen en tyfoons voorkomen. Houd in deze periode de berichtgeving in de media in de gaten. De winter in Zuid-Korea (eind november tot en met februari) kan ijzig koud zijn, maar is overwegend droog. Er valt zo nu en dan een sneeuwbui.

Klimaattabel:

De drie cijfers die worden genoemd zijn van links naar rechts: de gemiddelde maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag en aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag. 

SEOUL

Maand

T gem

Zon

Neerslag

T w

Januari

2

6

7

-

Februari

4

7

6

-

Maart

10

7

7

-

April

18

8

8

-

Mei

23

8

9

-

Juni

27

7

10

-

Juli

29

6

16

-

Augustus

30

7

14

-

September

26

7

9

-

Oktober

20

8

7

-

November

12

6

9

-

December

4

6

7

-

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.