Communicatie Zuid-korea

De mobiele telefoon is het communicatiemiddel in Korea. Probleem voor Europeanen is alleen dat een GSM-toestel niet werkt in Zuid-Korea omdat de Koreanen een ander netwerk gebruiken (CDMA). UMTS-HDSPA toestellen doen het wel. Mocht je zo’n toestel hebben, informeer dan voor de zekerheid bij je Nederlandse provider of deze een roaming overeenkomst heeft met een provider in Zuid-Korea. Een overzicht van de beltarieven vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). 

Een eenvoudig alternatief is kopen of huren van een mobiele telefoon. Dat kan al bij aankomst op het vliegveld in Seoul. Voor de huur van een telefoon is een creditcard noodzakelijk. Andere mogelijkheid om naar huis te bellen is de internationale telefoonkaart (ongeveer 7,50 euro per stuk), verkrijgbaar in de supermarktjes. Deze zijn te gebruiken in telefooncellen, nog her en der aanwezig op straat, of met de hoteltelefoon zonder de kosten explosief te laten oplopen. Het internationale nummer van Zuid-Korea is +82, van Nederland +1 31 en van Belgie +1 32. 

Internet in Zuid-Korea 
In een hightech-land als Zuid-Korea is communicatie met het thuisfront geen probleem. Zuid-Korea heeft de grootste internet dichtheid ter wereld. Op vrijwel elke straathoek is wel een internetcafé (PC bang) te vinden. De meeste hotels bieden gratis WiFi aan. Neem voor de zekerheid een netwerkkabel mee voor het geval het hotel geen goede WiFi heeft. Daarnaast vind je in de steden genoeg cafés of restaurants met gratis WiFi. 
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.