Online Chat

Reizen naar Zuid-Afrika

Reisdocumenten Zuid-Afrika

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal 30 dagen geldig is. Als je naar Zuid-Afrika reist moet je paspoort beschikken over tenminste 2 lege visumpagina’s tegenover elkaar.

Visum:
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig bij een verblijf van maximaal 90 dagen.

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: 

- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: visa4travel.be/koningaap

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizen met minderjarige kinderen:
Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Zuid-Afrika reizen moeten een kopie van het geboortecertificaat van het kind in het Engels bij zich hebben. Vraag je gemeente naar een meertalig geboortecertificaat. Dit document is noodzakelijk wanneer je reist met kinderen onder de 18 jaar.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.
 

LET OP: BELANGRIJKE INFORMATIE M.B.T HET REIZEN MET MINDERJARIGE KIND(EREN) NAAR ZUID AFRIKA GELDIG VANAF 1 JUNI 2015
We raden je aan om het
 kopje REISDOCUMENTEN (onder het tabblad 'Meer reisinfo') goed te bekijken daar er extra documenten nodig zijn om met een kind naar Zuid-Afrika te reizen!