Eten en drinken Zuid-Afrika

Een etentje in Zuid-Afrika is niet compleet zonder een stevige braai. Hoe zeer Zuid-Afrikanen ook nog in gescheiden werelden leven, iedereen die zich dat ook maar enigszins kan veroorloven steekt op zondagmiddag de barbecue aan. Ook bij vakantiehuisjes, in natuurgebieden of bij kampeerplaatsen is altijd gelegenheid om vlees te roosteren. Véél vlees overigens. De authentieke boerewors is daarbij onvermijdelijk. Als tussendoortje krijg je tijdens je Zuid-Afrika rondreis wellicht die andere beroemde Afrikaner delicatesse voorgeschoteld: biltong (gedroogd vlees).

Restaurants in Zuid-Afrika
De klassieke Zuid-Afrikaanse keuken kent invloeden uit Europa, Afrika en Azië. In de grote steden zijn kwalitatief goede restaurants uit alle mogelijke windstreken te vinden. Wie daar allemaal geen behoefte aan heeft of langs de snelweg domweg niet veel keus heeft, kan terecht bij de bekende fast-foodketens en Take Aways die ook in Zuid-Afrika ruim vertegenwoordigd zijn.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.