Cultuur Zuid-Afrika

Handen schudden in Zuid-Afrika kan op zoveel manieren als er bevolkingsgroepen zijn. Tijdens de begroeting geven Zuid-Afrikanen elkaar niet zomaar een eenvoudige handdruk. Halverwege wordt de reguliere handdruk omgezet in een bovenhandse variant. Beide rechterhanden worden bijna negentig graden naar boven gedraaid, de duimen omgeklemd. Hierna draaien de handen weer terug naar de uitgangspositie. Kleding in Zuid-Afrika Het is raadzaam je fatsoenlijk te kleden tijdens je Zuid-Afrika rondreis. Afrikanen doen zelf hun best om er goed gekleed en goed verzorgd uit te zien. Men heeft weinig begrip voor westerlingen die zich te casual kleden of vieze kleren dragen. Dat geldt vooral op het traditionele platteland.

TE GAST IN Zuid-Afrika

Meer over gewoonten en omgangsvormen in Zuid-Afrika lees je in TE GAST IN Zuid-Afrika (prijs 8,95; verkrijgbaar in boekhandel of direct via www.tegastin.nl).

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.