Communicatie Zuid-afrika

Internationaal telefoneren gaat goed in Zuid-Afrika en is tamelijk goedkoop. De publieke telefoons die je in Zuid-Afrika op straat treft, werken doorgaans met telefoonkaarten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Bellen vanuit hotels is een stuk duurder. Het internationale toegangsnummer van Nederland is +31, van Belgie +32 en van Zuid-Afrika  +27.

Mobiel bellen vanuit Zuid-Afrika
In grote delen van Zuid-Afrika is een mobiel netwerk. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Zuid-Afrikaanse maatschappij en wat de kosten zijn. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Ben je van plan om in Zuid-Afrika lokaal te bellen of internetten en heb je een simlock vrij toestel, dan is het voordelig om een prepaid simkaart aan te schaffen. Bij telefoonwinkels of supermarkten heb je voor weinig geld een eigen Zuid-Afrikaans telefoonnummer. Neem wel je paspoort en hotelreservering mee want mobiele nummers worden geregistreerd.  

Internetten in Zuid-Afrika
Internetcafés vind je in winkelcentra in de grote steden en bij toeristische attracties. Bijna alle hotels en lodges hebben WiFi. Daarnaast hebben bijvoorbeeld fastfoodzaken als Wimpy en McDonald’s gratis WiFi. Zie: www.wificafespots.com of download de app ‘Free WiFi Finder’.   
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.