Communicatie Zuid-afrika

Internationaal telefoneren gaat goed in Zuid-Afrika en is tamelijk goedkoop. De publieke telefoons die je in Zuid-Afrika op straat treft, werken doorgaans met telefoonkaarten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Bellen vanuit hotels is een stuk duurder. Het internationale toegangsnummer van Nederland is +31, van Belgie +32 en van Zuid-Afrika  +27.

Mobiel bellen vanuit Zuid-Afrika
In grote delen van Zuid-Afrika is een mobiel netwerk. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het internationale toegangsnummer van Nederland is +31, van Belgie +32 en van Zuid-Afrika  +27. Roaming is echter niet goedkoop. Indien je een simlockvrij toestel hebt, is het veel voordeliger een prepaid simkaart aan te schaffen. Bij telefoonwinkels of supermarkten heb je voor weinig geld een eigen Zuid-Afrikaans telefoonnummer. Neem wel je paspoort en hotelreservering mee want mobiele nummers worden geregistreerd.  

Internetten in Zuid-Afrika
Internetcafés vind je in winkelcentra in de grote steden en bij toeristische attracties. Bijna alle hotels, lodges en fastfoodzaken als Wimpy en McDonald’s hebben WiFi. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.   

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.