Online Chat

Reizen naar Zimbabwe

Weer en klimaat Zimbabwe

Het grootste deel van Zimbabwe ligt op een hoogte van meer dan 900 meter waardoor de temperaturen gematigd zijn. In de winter, van mei tot en met september, zijn de temperaturen overdag aangenaam terwijl de nachten koud kunnen zijn. Normaal gesproken regent het dan niet of nauwelijks. De beste tijd om in Zimbabwe wild te zien is ‘s winters omdat het gras dan laag staat en het wild, op zoek naar water, zich rondom de dammen verzamelt.

Zomer in Zimbabwe: De zomer, van november tot en met april, is warm en nat. Regen kan dan in grote hoeveelheden uit de hemel vallen en dagenlang aanhouden. De zomer heeft, wat de safari op Zimbabwe reizen betreft, als voordeel dat dan de meeste jongen geboren worden. Ook de Victoria-watervallen zijn in die tijd het mooist. Het laagveld en de Zambezi-vallei zijn warm en vochtig. De meeste regen valt daar in korte stortbuien in de maanden november tot en met maart. Heel nat is het in de Eastern Highlands, een bergketen tegen de grens met Mozambique. In de omgeving van toeristenoord Nyanga kan het door die bergregens ook in de zomermaanden (december, januari) soms behoorlijk fris zijn.

Klimaattabel Zimbabwe: De drie cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag en aantal dagen per maand met minimaal 1 mm neerslag per dag.

VICTORIA FALLS

Maand

T max

Zon

Regen

Januari

31

7

15

Februari

30

7

13

Maart

31

8

9

April

30

9

3

Mei

29

10

0

Juni

26

9

0

Juli

26

10

0

Augustus

29

10

0

September

33

10

0

Oktober

34

9

4

November

33

8

10

December

31

7

15