Veiligheid Zimbabwe

Zimbabwe heeft wat betreft veiligheid van toeristen een goede reputatie. Maar zoals overal moet je niet met je kostbaarheden gaan pronken en kun je ’s avond beter niet alleen over straat lopen. Ga niet zonder een gids naar een township, in Zimbabwe high density area genoemd. Mocht je onverhoopt bestolen worden of iets naars overkomen, zorg dan dat je de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. En doe aangifte bij de politie in verband met de verzekering.

Reisadvies voor Zimbabwe
Zimbabwe heeft wat betreft veiligheid van toeristen een goede reputatie. Maar zoals overal moet je niet met je kostbaarheden gaan pronken en kun je ’s avond beter niet alleen over straat lopen. Ga niet zonder een gids naar een township, in Zimbabwe high density area genoemd. Mocht je onverhoopt bestolen worden of iets naars overkomen, zorg dan dat je de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt.

Actuele informatie over de veiligheid in Zimbabwe vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen (kijk onder ‘reisadviezen’ bij Zimbabwe). Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken (http://diplomatie.belgium.be) vind je nuttige reistips.