Openingstijden Zimbabwe

De meeste winkels in Zimbabwe zijn van 8 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s middags open. Musea sluiten vaak al om 5 uur. Veel winkels, en zeker banken, zijn op zaterdag alleen in de ochtend open. Op zondag is in Zimbabwe buiten de toeristische pleisterplaatsen veel gesloten.

Shoppen in Zimbabwe
Veel hotels en safarilodges in Zimbabwe hebben hun eigen kleine winkeltjes voor souvenirs en andere toeristische aankopen. Op straat in de grote steden en nabij toeristische activiteiten vind je vaak grote markten met ruime keus aan stenen Shona-sculpturen, houten beeldjes, doeken of bijvoorbeeld de populaire ‘Batonka-trommel’ van het Ndebele-volk. Wie verzekerd wil zijn van betere kwaliteit, kan in de hoofdstad of in Bulawayo terecht in kunstgalerieën. Vooral de National Gallery of Zimbabwe aan Park Lane in Harare heeft een mooi aanbod.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.