Eten en drinken Zimbabwe

De meerderheid van de Zimbabwanen eet ’s middags en ’s avonds ‘sadza’, een dikkige pap van maïs (‘mielies’). Afhankelijk van de mate van rijkdom wordt daar een sausje met rundvlees, kip, groenten of pinda’s bij geserveerd. De keuken is verder sterk beïnvloed door de Britse kolonisator en door de Afrikaners uit Zuid-Afrika. Dat betekent in beide gevallen veel (rood) vlees: op de barbecue (‘braai’) als ‘boerewors’, of gedroogd als ‘biltong’. Vooral zwarte Zimbabwanen doe je op feestdagen een groot plezier met ‘tripe’: gekookte ingewanden. Maar restaurants die dit in hun buffet aanbieden, hebben meestal ook meer herkenbare maaltijden beschikbaar. Het ontbijt in hotels en lodges is doorgaans Brits, met eieren en spek. In het oosten van het land is de keuken door Portugese invloeden uit Mozambique vaak iets pittiger.

Drinken in Zimbabwe

Zimbabwanen zijn enorme bierdrinkers. Lokale bieren zijn bijvoorbeeld Zambezi en Golden Pilsner. Maar daarnaast zijn haast overal ook geïmporteerde bieren uit Zuid-Afrika (Castle, Hansa), Namibië (Windhoek) en de rest van de wereld (vooral Heineken en Amstel) te krijgen. Lange tijd produceerde Zimbabwe een klein beetje wijn even ten oosten van Harare in Marondera, maar de kans dat op uw wijnkaart louter Zuid-Afrikaanse wijnen te vinden zijn is groter. Frisdrank, vruchtensap en thee zijn over het algemeen goed verkrijgbaar. Buiten de grote steden is wat koffie betreft meestal alleen Nescafé of de lokale, zoetige koffievariant Ricoffi te krijgen.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.