Communicatie Zimbabwe

In Zimbabwe zijn momenteel drie mobiele telefoonaanbieders actief: Telecel, staatsbedrijf NetOne en Econet, het grootste en meest betrouwbare bedrijf.

Mobiel bellen in Zimbabwe
Zimbabwe beschikt over een mobiel netwerk met dekking in de stedelijke gebieden. Informeer voor vertrek bij je provider of deze een roaming overeenkomst heeft met een mobiele telefoonaanbieder in Botswana (bijv. Econet). Een overzicht van de kosten per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Als je een simlock vrij toestel hebt kun je ter plekke bij een supermarkt of telefoonwinkel een simkaart en beltegoed aanschaffen. Vanwege de snelle toename van het aantal mobiele aansluitingen zijn veel nummers de laatste jaren veranderd of uitgebreid. Mocht een telefoonnummer steeds onbereikbaar blijven, informeer dan of er onlangs cijfers zijn toegevoegd.   

Op vertoon van een paspoort is het tamelijk eenvoudig om bij winkels van een van de providers een prepaid simkaart en beltegoed aan te schaffen. Dat is wel zo handig als je binnenlandse gesprekken wilt voeren. In alle stedelijke centra en langs de hoofdwegen is er een redelijk goede ontvangst, maar soms lukt het wegens capaciteitsproblemen niet om in één keer verbinding te krijgen. Probeer het dan nog eens. Vanwege de snelle toename van het aantal mobiele aansluitingen zijn alle nummers de laatste jaren verscheidene keren veranderd of uitgebreid. Mocht een telefoonnummer steeds onbereikbaar blijven, vraag dan na of wellicht enkele onlangs toegevoegde cijfers ontbreken. Overigens kun je natuurlijk ook roamen met een Nederlandse of Belgische mobiele telefoon, maar dat is vaak erg duur. Een overzicht van de kosten per provider vind je op www.vakantiebellen.com. Let op: data roaming (internet en e-mail op uw buitenlandse nummer) is in Zimbabwe vooralsnog niet mogelijk. NetOne zou in 2013 met Europese partners beginnen om deze service op te zetten. Zie: www.netone.co.zw

Internet in Zimbabwe
In steden en toeristische plaatsen vind je op bescheiden schaal internetcafés, maar de verbinding is vaak tergend traag. Voor e-mail en whatsapp kun je beter een ‘WiFi hotspots’ opzoeken, in hotels en sommige restaurants en barretjes.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.