Online Chat

Reizen naar Turkije

Fooien Turkije

Het geven van een fooi in Turkije is gebruikelijk. Zo verwacht het personeel in je hotel, bij de kapper of in het badhuis een fooi voor bewezen diensten. Datzelfde geldt voor gidsen en reisbegeleiders. Taxichauffeurs rekenen op een fooi, als zij je hebben geholpen met het sjouwen van je bagage of het vinden van de weg.

Hoeveel fooi in Turks restaurant? In de wat duurdere restaurants krijg je de rekening op een schoteltje aan tafel gepresenteerd. Al zijn de servicekosten bij de prijs inbegrepen, een fooi van 10 procent is gebruikelijk. In eenvoudiger lokanta’s word je geacht te betalen aan een persoon achter de toonbank, meestal bij de ingang. Daar staat meestal een pot voor fooien. Eventueel kun je wat geld achterlaten op tafel.

De reisbegeleiders, lokale gidsen en chauffeurs die voor Koning Aap werken verwachten een fooi, mits ze hun werk naar voldoening gedaan hebben. Een richtbedrag voor je reisbegeleider is 2 à 3 euro per reiziger per dag, voor de chauffeur is het richtbedrag 1 à 2 euro per persoon per dag.