Online Chat

Reizen naar Turkije

Cultuur Turkije

In Turkije verschillen de omgangsvormen per regio. In steden als Ankara, Istanbul en Izmir en aan de kusten van de Egeïsche- en Middellandse Zee, is men redelijk gewend aan westerse omgangsvormen. Maar in het traditionele Oost-Turkije is dat allerminst het geval. Houdt dus tijdens je rondreis door Oost-Turkije rekening met de gewoonten en gebruiken van de bevolking.

Kleding in Turkije: Het is raadzaam om er bij de keuze van je kleding rekening mee te houden dat Oost-Turkije een traditioneel en overwegend conservatief gebied is. Vooral voor vrouwen wordt het op prijs gesteld dat je voldoende bedekt - benen en bovenarmen, geen nauwsluitende outfits - gekleed gaat. Verder is het er ongebruikelijk dat mannen en vrouwen in het openbaar genegenheid voor elkaar tonen.

Gewoonten in Turkije: Voor de wet zijn vrouwen gelijk aan mannen, maar in het grootste deel van Oost-Turkije hebben veel vrouwen uit armere, laagopgeleide milieus niet veel te vertellen en moeten ze zich aan traditionele, ongeschreven regels houden. Totdat een meisje een huwelijkskandidaat heeft gevonden en getrouwd is, wordt er door de familie streng gewaakt over haar eerbaarheid en maagdelijkheid.