Communicatie Turkije

Bijna iedereen in Turkije heeft tegenwoordig een mobiele telefoon (cep). Het gebruik is de laatste jaren wel aan banden gelegd en op verschillende plaatsen, bijvoorbeeld in auto’s, bussen, tram en metro, verboden. Dit in verband met geluidsoverlast en gevaar op de weg.

Mobiel bellen in Turkije

Wil je met je mobiel telefoneren, informeer dan voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Turks Telecombedrijf. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Wanneer je een simlockvrij toestel hebt kun je ter plekke een  SIM-kaart plus prepaid opwaardeerkaart aan te schaffen. Je dient je dan wel te laten registreren.  Belangrijkste Turkse mobiele telefoonmaatschappijen zijn Turkcell, Vodafone en Avea. In afgelegen gebieden, bijvoorbeeld in delen van Cappadocië, is geen mobiel bereik. Het internationale landennummer van Turkije is +90, dat van Nederland +31 en van België +32.

Internet in Turkije

In vrijwel alle steden en toeristenplaatsen vind je internetcafés. De meeste hotels, restaurants en toeristencafés hebben WiFi. Zie: www.wificafespots.com of download de app ‘Free WiFi finder’
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.