Online Chat

Reizen naar Tanzania

Geldzaken Tanzania

De munteenheid in Tanzania is de Tanzanian shilling (Tsh). Er zijn muntstukken van 50, 100 en 200 shilling en biljetten van 500, 1,000, 2,000, 5,000 en 10,000 shilling. Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com. Neem Amerikaanse dollars mee om bijvoorbeeld de entree voor nationale parken te betalen. Je kunt geld wisselen bij wisselkantoortjes en banken. De koers verschilt niet veel. Als je geld gaat wisselen moet je er rekening mee houden dat men alleen nieuwe onbeschadigde US$ biljetten (gedrukt na 2005) accepteert. 

Pinnen in Tanzania: Met Maestro bankpas kun je pinnen bij ATM’s (met logo van Cirrus en/of Maestro) van o.a. Stanbic Bank in Arusha, Dar es Salaam en op Zanzibar. LET OP: het kan voorkomen dat de automaten NIET werken en dat er geen geld in de automaten aanwezig is. Reken er dus niet op dat je altijd en overal kunt pinnen! Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Tanzania dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Je kunt ook pinnen met een creditcard van Visa of Mastercard. Maar daar worden extra kosten voor berekend. Bij luxe hotels en restaurants kun je met creditcard betalen.  

Het wisselen van kleine dollarbiljetten bij de bank gaat moeilijk. Hiervoor adviseren we je biljetten van 20 en 50 US$ mee te nemen. Ondanks dat het gebruik van pinpasjes (Cirrus/Maestro) en creditcards (voornamelijk Visa- en Mastercard) nog zeer moeilijk is, adviseren wij je om dit mee te nemen als vangnet voor onvoorziene uitgaven. Voor Zanzibar geldt: US$ 35 luchthavenbelasting. Neem hiervoor contante dollars mee. We adviseren om een deel van het zakgeldbedrag in euro's mee te nemen en een ander deel in dollars.