Communicatie Tanzania

Tanzania heeft een uitgebreid mobiel netwerk. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op: www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het landnummer van Nederland is +31, van België +32 en van Tanzania +255 . 

Mobiel bellen vanuit Tanzania 
Als je een simlockvrij toestel hebt kun je ter plekke een prepaid simkaart kopen waarmee je gebruik kunt maken van mobiel internet. Een kaart van 2 gigabyte biedt ruim voldoende voor dagelijks internetgebruik, whatsapp en eventueel bellen via whatsapp. Met een internetkaart ben je niet afhankelijk van wifi. Deze zijn verkrijgbaar op veel plaatsen verkrijgbaar, in ieder geval bij de belwinkels van Vodacom, Airtel, Smile en Tigo. Informeer welke provider het beste bereik heeft voor de plaatsen die je wilt gaan bezoeken. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.   

Internet in Tanzania 
De meeste hotels, lodges en restaurants in Dar es Salaam, Arusha en Zanzibar beschikken over WiFi. Soms heb je alleen in de lobby een goede verbinding. Tot slot zijn er de internetcafés waar je kunt skypen, face timen, internetten e.d. Houd er wel rekening mee dat de verbinding vaak minder is dan je gewend bent.  

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.