Online Chat

Reizen naar Tanzania

Communicatie Tanzania

Tanzania heeft een uitgebreid mobiel netwerk. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op: www.bellen.com. Het landnummer van Nederland is +31, van België +32 en van Tanzania +255 .

Mobiel bellen vanuit Tanzania: Als je een simlockvrij toestel hebt kun je ter plekke een prepaid simkaart kopen waarmee je gebruik kunt maken van mobiel internet. Een kaart van 2 gigabyte biedt ruim voldoende voor dagelijks internetgebruik, whatsapp en eventueel bellen via whatsapp. Met een internetkaart ben je niet afhankelijk van wifi. Deze zijn op veel plaatsen verkrijgbaar, in ieder geval bij de belwinkels van Vodacom, Airtel, Smile en Tigo. Informeer welke provider het beste bereik heeft voor de plaatsen die je wilt gaan bezoeken. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.

Internet in Tanzania: De meeste hotels, lodges en restaurants in Dar es Salaam, Arusha en Zanzibar beschikken over WiFi. Soms heb je alleen in de lobby een goede verbinding. Tot slot zijn er de internetcafés waar je kunt skypen, face timen, internetten e.d. Houd er wel rekening mee dat de verbinding vaak minder is dan je gewend bent.