Online Chat

Reizen naar Tanzania

Bagage en kleding Tanzania

Aangezien je een rondreis Tanzania maakt waarbij je regelmatig je tas in- en uitpakt is het handig om een zachte reistas of een rugzak te gebruiken tijdens je Tanzania rondreis. Geen hardschalige koffer, gezien dit niet handig is in de truck. We raden je aan om maximaal 15 kilo bagage mee te nemen  Je kunt tijdens de reis altijd zelf het één en ander uitwassen. Ook is het in Tanzania vaak mogelijk tegen een vergoeding de was te laten doen. Verder is een klein rugzakje, een zgn. "day-pack", voor je handbagage ook handig.

Wat betreft je kleding en bagage dien je mee te nemen naar Tanzania: luchtige kleding, t-shirts met korte én lange mouwen (in verband met muskieten), minimaal twee-drie lange broeken eventueel met afritsbare pijpen (spijkerbroek droogt langzaam en loopt zwaar!), dikke trui en/of fleece voor tijdens de rijdagen in de truck en voor de koude nachten (in de maanden juli t/m september zijn de nachten op de hoger gelegen gebieden erg koud!), winddicht regenjack en regenkleding, zwemkleding.

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en makkelijk te wassen is. Het is aan te raden een stel warme en winddichte kleren mee te nemen, want het kan 's avonds behoorlijk afkoelen in Tanzania. De zon is scherp in Afrika dus vergeet niet een hoofddeksel mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig voor het douchen), sandalen of sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit.

We vragen je in je kleding respect te tonen voor de lokale cultuur/religie. De kuststrook van Tanzania en het eiland Zanzibar wordt voornamelijk door moslims bewoond. Schouders en knieën dienen bedekt te zijn. Uit ervaring blijkt dat de kledingregels zeer soepel worden toegepast. In het boekje 'te gast in ' kun je hierover meer lezen. Mocht je twijfelen of nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze regio-specialisten.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan stevige soepele ingelopen wandelschoenen (goed profiel), makkelijke en lichte loopschoenen of (Teva-) sandalen, badslippers, zaklamp, verrekijker, naaigerei, wasmiddel, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, voldoende fotomateriaal, reserve fotobatterijen, toiletartikelen, zwemkleding, zonne- en/of reservebril; het dragen van (m.n. harde) contactlenzen is soms moeilijk door het stof (vergeet de contactlensvloeistof niet). Pet of hoofddoek, wekker, schrijfgerei, handdoeken, (linnen) tassen om je kleding schoon te houden en evt. een zakmes.

Gezien je zal kamperen is ook een slaapzak belangrijk (eventueel met lakenzak) en indien gewenst een (opblaas) kussen.

Houd er rekening mee dat plastic tasjes/zakjes strict verboden zijn in zowel Kenia als Tanzania. Zorg er dus voor dat je geen plastic tasjes/zakjes in je ingecheckte én hangbagage hebt zitten. Indien dit wel het geval is, zorg ervoor dat je deze in het vliegtuig achter laat! Houd er rekening mee dat als je bijv. een duty free product koopt onderweg en deze in een plastic tas zit, dat je ook deze tas in het vliegtuig achterlaat. Hetzelfde geldt voor de plastic zip-lock zakjes die je op sommige luchthavens krijgt om je vloeistoffen in te doen in je handbagage, ook deze zakjes mogen niet mee het vliegtuig uit! Het meenemen van plastic zakjes/tassen kan een zeer hoge boete tot gevolg hebben.