Online Chat

Reizen naar Tanzania

Eten en drinken Tanzania

Toeristenrestaurants in Tanzania hebben vaak een uitgebreide keuze aan internationale gerechten. Wees overigens niet verbaasd als een groot deel van de gerechten op de menukaart niet verkrijgbaar is. Het goedkoopst eet je in lokale restaurantjes. Deze bieden meestal simpele gerechten: ugali (maïspap), chipsi (friet) of wali (rijst) met nyama (vlees), kuku (kip) of samaki (vis). Vegetariërs kunnen vragen naar maharage (bonen) of mboga (groene groente).

Speciale gerechten in Tanzania: Bananen zijn er in Tanzania overal in alle soorten en maten en worden op verschillende manieren bereid. Er is bijvoorbeeld bananensoep, gefrituurde banaan en gekookte banaan, maar ook bananenbier. Populaire snacks zijn chipsi mayai (aardappelomelet), samosa (deegdriehoekje gevuld met vlees of groenten) en mishkaki of nyama choma (gegrilde vleesspies). Aan de kust en op Zanzibar eet men veel vis, kreeft en krab. Typische ‘Swahili gerechten’ worden bereid met kokosmelk. Bij feesten is er altijd pilau, een gekruide rijst.

Drinken in Tanzania: 
Tanzanianen drinken veel thee en, als er geld is, frisdrank en bier. Populaire biermerken zijn Safari, Kilimanjaro, Tusker en Serengeti.