Online Chat

Reizen naar Peru

Geldzaken Peru

De munteenheid in Peru is de nuevo sol (PEN), onderverdeeld in 100 céntimos. Er zijn biljetten van 200, 100, 50, 20 en 10 sol. Munten zijn er van 5, 2 en 1 som, evenals 50, 20, 10 en 5 céntimos.  Kijk voor de dagkoers op: www.oanda.com

ATM in Peru: In steden en toeristische plaatsen zijn geldautomaten (ATM) waar je kunt pinnen met bankpassen met Maestro- of Cirruslogo. Houd er rekening mee dat een geldautomaat defect kan zijn en zorg dat je altijd voldoende cash geld achter de hand hebt.

Veilig pinnen in Peru: 
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Peru dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Betalen met creditcard en dollars: 
Het is raadzaam om dollarbiljetten in kleine coupures (geen 100 US$) mee te nemen.  Zorg ervoor dat de dollarbiljetten puntgaaf zijn en van na 2004. Een klein scheurtje is vaak al reden om het biljet ongeldig te verklaren. Contante euro’s en Ameri­kaanse dollars kun je wisselen bij banken, bij casas de cambio (wisselkantoren) en bij hotels. Vraag bij het wisselen steeds om voldoende kleine coupu­res zodat je gepast kunt betalen. Marktkooplui en taxichauffeurs hebben vaak geen wissel­geld. Creditcards worden in de duurdere winkels en hotels geaccepteerd.