Online Chat

Reizen naar Peru

Bevolking Peru

Peru heeft een oppervlakte van 1.285.216 km² (31 maal Nederland, 42 maal België) en telt 33 miljoen inwoners. De bevolkingsdichtheid loopt sterk uiteen van streek tot streek. Bijna de helft van de bevolking leeft in de steden in het kustgebied (Costa), 35 procent in de hooglanden boven 3000 meter (Sierra) en slechts 15 procent in het tropische regenwoud (Selva). Ieder jaar trekken honderdduizenden mensen naar de stad waardoor de slums razendsnel groeien en de steden zich uitbreiden richting woestijn. De gemiddelde levensverwachting in Peru ligt op 69 jaar.

Bewoners van Peru: Naar schatting bestaat 45 procent van de bevolking van Peru uit indígenas (nakomelingen van de Inca’s). Daarnaast 37 procent mestiezen (een vermenging van blanken en indígenas), 15 procent  blanken en 3 procent van Aziatische (Japan, China) en Afrikaanse herkomst. De meeste indianen wonen in de Andes en in het Amazone gebied terwijl blanken en mestiezen veelal aan de kust, in de grotere steden, wonen. De hooglandindianen van de bergstreken behoren voornamelijk tot de Quechua's. Rond het Titicacameer wonen vooral Aymara’s.

Peru en haar cultuur leer je pas écht kennen door het contact met de lokale bevolking. Tijdens een van onze rondreizen door Peru kom je dan ook in aanraking met de gastvrije bewoners van het land.