Online Chat

Reizen naar Peru

Communicatie Peru

Internationaal bellen kan vanuit telefoonkantoren (locutorios). Op straat vind je ‘wandelende telefooncabines’, mensen met een GSM waarbij je een llamada, telefoontje kunt doen. Betaling is per minuut. Het internationale landennummer voor Peru is + 51, voor Nederland +31 en voor België +32.

Mobiel bellen in Peru: Peru heeft een uitgebreid mobiel netwerk maar heeft een andere bandfrequentie dan in Europa. Inmiddels zijn veel mobieltjes daar geschikt voor. Check het voor de zekerheid bij je provider. Informeer ook of je provider een roaming overeenkomst heeft met een provider in Peru. Informatie over de beltarieven van verschillende providers vind je op: www.bellen.com.

Heb je een simlockvrij toestel, dan is het voordelig om ter plekke  een SIM-kaart met beltegoed aan te schaffen. Met het beltegoed kun je ook internetten en dus whatsappen. SIM-kaarten zijn o.a. verkrijgbaar bij telefoonwinkels van Claro, Entel of Movistar. Vraag of de verkoper de SIM-kaart installeert.

Internet in Peru: Veel hotels en restaurants hebben gratis WiFi. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.