Online Chat

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Gezondheid Nieuw-Zeeland

Voor een reis naar Nieuw-Zeeland heb je geen vaccinaties nodig. Pas in de zomer wel op voor de felle zon, drink voldoende en gebruik genoeg zout. Bescherm je gezicht en lichaam in verband met gevaar voor verbranding en huidkanker (hoed met brede rand). Gebruik zonnebrandmiddel met beschermingsfactor 50. Tussen 11.00 en 14.00 uur is de UV-straling het sterkst. Onthoud de slogan: slip on a T-shirt, slap on a hat and slop on the suncream. Het is aan te raden bij het zwemmen een T-shirt te dragen en plastic schoenen/zwemvliezen tegen zee-egels. Bescherm in het regenwoud je lichaam tegen insecten. Zorg dat je altijd een tekentang bij je hebt.

Sandflies in Nieuw-Zeeland: 
Op het Zuidereiland kun je, vooral aan de noordwestkust, last hebben van sandflies. Dit zijn minuscule vliegjes die verschrikkelijk kunnen steken. De vliegjes zijn nauwelijks te zien, maar de irritaties zijn uiterst irritant. Buitensportzaken verkopen middelen tegen deze zandvliegjes. Koop een dergelijk middel met DEET erin want daarmee kun je veel ongemak voorkomen. Een ander ongemak is de giardia: een kleine parasiet die voorkomt in rivieren en meren. Wie tijdens een lange wandeling aangewezen is op water uit een rivier of een meer, moet dit altijd eerst filteren en koken! Het is wel veilig om kraanwater te drinken. Zie verder: www.gezondopreis.nl.

Reisapotheek voor Nieuw-Zeeland: 
Neem een kleine reisapotheek mee op Nieuw-Zeeland reizen met daarin o.a. jodium, pleisters, en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.

Europees Medisch Paspoort: Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij de huisarts, de Reisdokter, de apotheek en de GGD.