Online Chat

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Eten en drinken Nieuw-Zeeland

Een specialiteit uit de Nieuw-Zeelandse keuken is lamsvlees met mintsaus en knapperige verse groenten. Ook spareribs van lamsvlees zijn een aanrader. Daarnaast is er een ruim aanbod van zout- en zoetwatervis en schaaldieren, zoals regenboogforel en oesters. De grote Engelse invloed op de Nieuw-Zeelandse keuken vind je onder andere terug in fish and chips en cheddar kaas.

Lekker eten in Nieuw-Zeeland: 
Typische Nieuw-Zeelandse producten zijn: de tamarillo, ook wel boomtomaat genoemd. Dit is een rode eivormige vrucht met een gladde schil en de hardheid van een onrijpe perzik. De cherimoya is een lichtgroene vrucht met beige-kleurig vruchtvlees, die smaakt naar custard. Ook de kumara, een zoete aardappel en de welbekende kiwi zijn typisch Nieuw-Zeelands. De inwoners van Nieuw-Zeeland zijn zoetekauwen. Op menukaarten zul je dan ook regelmatig walnotenworteltaart met een laag icing en Pavlova-schuimtaart tegenkomen. In Rotorua kun je deelnemen aan een hangi, een traditionele Maori-maaltijd waarbij vlees, vis, aardappelen en groente in de grond gaar gestoomd worden.

Drinken in Nieuw-Zeeland: 
Nieuw-Zeeland heeft een goede reputatie als wijnproducerend ­land. Wijnhuizen bieden rondleidingen, waarbij wijn geproefd en gekocht kan worden. Van januari tot en met maart worden in tal van plaatsen Wine & Food Festivals gehouden.