Communicatie Nieuw Zeeland

De meeste openbare telefooncellen werken met telefoonkaarten of creditcards. Telefoonkaarten zijn te koop in kiosken, supermarkten en postkantoren. Daarnaast zijn er sporadisch telefooncellen waar je met munten kunt betalen. Toegangscode vanuit Nieuw-Zeeland naar Nederland is 0031 en naar België 0032.

Mobiel bellen vanuit Nieuw-Zeeland

Als je mobiel wilt bellen heb je een dualband, triband- of quadbandtoestel nodig. Alleen in bewoonde gebieden heb je bereik. Informeer bij je provider of die een roaming overeenkomst heeft met een provider in Nieuw-Zeeland. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com. Heb je een simlock vrije mobiel dan loont het de moeite om ter plekke een prepaid simkaart te kopen.

Internet in Nieuw-Zeeland

In veel hotels, cafés en restaurants heb je WiFi. Zie: www.wificafespots.com. Op die manier kun je vrij goedkoop per e-mail, whatsapp, skype, Google Hangouts of FaceTime contact onderhouden met het thuisfront. Ook handig is een Global Gossip kaart. Daarmee kun je bij internetcafés van Global Gossip zowel internetten als goedkoop bellen naar het thuisfront. Zie: http://globalgossip.com.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.