Online Chat

Reizen naar India

Eten en drinken India

Het eten in India bestaat vooral uit rijst en of broodsoorten met curries en dal. Curry is de verzamelnaam voor alle groente-, vis- en vleesgerechten die worden bereid met specerijenmengsels, ook wel masala genoemd. Vaak zijn deze mengsels scherp van smaak (spicy). Dal is de verzamelnaam van gerechten die gemaakt zijn van linzen en vormen een belangrijke eiwitbron.

Snacks in India: Buiten de hoofdmaaltijd om zijn er tal van snacks te nuttigen in India. Indiërs knabbelen vaak gepofte rijst, gedroogde kikkererwten of pinda's. Daarnaast zijn er tal van gefrituurde snacks, die vrijwel altijd vegetarisch zijn. Bekend zijn pakora's, gefrituurde balletjes, waarvoor aardappelpuree als bindmiddel wordt gebruikt, samosa's, kleine driehoekige loempiaatjes met een vulling van aardappel en groente, en cutlets met uiteenlopende vegetarische vulling.

Drinken in India: 
Chai (spreek uit: tsjai) of thee is de nationale drank van India. Het wordt altijd geserveerd met veel melk en suiker. Voor koffie geldt hetzelfde. Ook de lokale merken frisdrank zijn zoeter dan je thuis gewend bent. Heerlijk fris is fresh limesoda; sodawater met uitgeperst citroensap. Vermeld erbij of je het drankje zoet, zout of zonder verdere toevoeging wilt drinken. Dat geldt ook voor lassi, een soort karnemelk. Houd er rekening mee dat lassi een bron van bacteriën kan zijn. Bestel het alleen in goede restaurants! Bier wordt meestal in grote flessen verkocht. Bekende merken zijn Kingfisher, Black Label en Rose Pelican.