Communicatie India

Bij telefoonkantoren, aangegeven met het gele bord PCO-STD-ISD, kun je naar het buitenland bellen. De meeste toestellen hebben een digitaal apparaat dat precies aangeeft waarheen is gebeld, hoe lang en wat het kost. In hotels worden aanzienlijk hogere bedragen gerekend en vaak loopt de telefoonverbinding via een telefoniste, zodat het lang kan duren voor je verbinding hebt. Het landennummer voor Nederland is +31, voor België +32 en voor India +91.

Mobiel bellen vanuit India
India beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Alleen in afgelegen berggebieden zoals in Ladakh is geen dekking. En overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Als je over een simlock-vrije mobiel beschikt is het voordelig om ter plekke een prepaid simkaart aan te schaffen. Deze zijn bij elke belwinkel (o.a. Vodafone, Airtel) te koop.

Internet in India
De meeste hotels en ook veel restaurants en cafés hebben WiFi. Zie: www.wificafespots.com of download de app ‘Free WiFi Finder’. Zorg wel dat je Skype of FaceTime vooraf geïnstalleerd hebt op je smartphone, notebook of iPad. En anders ga je naar een internetcafé waar Skype meestal standaard is geïnstalleerd. Je betaalt dan alleen de kosten voor internet.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.