Online Chat

Reizen naar Georgië

Fooien Georgië

Net als in Nederland en België is een fooi in Georgië een blijk van waardering voor goede service, maar geen verplichting. In kleine restaurants in Georgië verwacht men geen fooi. Wel in trendy restaurants en cafés in de hoofdstad; hier wordt soms al tien procent bij de rekening opgeteld. Bij taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

De reisbegeleiders, lokale gidsen en chauffeurs die voor Koning Aap werken verwachten een fooi, mits ze hun werk naar voldoening gedaan hebben. Een richtbedrag voor je reisbegeleider is € 2,00 per reiziger per dag. Deze adviesbedragen zijn richtlijnen voor volwassen reizigers. Voor onze familiereizen naar Georgië is het richtbedrag voor de fooi voor een reisbegeleider (mits hij/zij het werk goed heeft gedaan) tussen € 80 en € 100 per gezin voor de gehele reis.

Voor de chauffeur is een fooi van € 1,50 per reiziger per dag eveneens een mooi richtbedrag, mits hij/zij het werk naar voldoening gedaan hebben. Voor onze familiereizen naar Georgië is het richtbedrag voor de fooi voor een chauffeur (mits hij/zij het werk goed heeft gedaan) tussen € 50 en € 60 per gezin voor de gehele reis.