Online Chat

Reizen naar Georgië

Communicatie Georgië

Post van Georgië naar de Benelux doet er ongeveer twee tot drie weken over. Hoewel de betrouwbaarheid van de post de afgelopen tijd aanzienlijk verbeterd is, kun je beter geen brieven of pakketten met geld of andere kostbaarheden opsturen.

Mobiel bellen in Georgië: Georgië beschikt over een mobiel netwerk. In het grootste deel van het land is dekking, met uitzondering van afgelegen (berg)gebieden. Toets om van Georgië naar huis te bellen eerst de landencode van Nederland 0031 of België 0032 in. Het internationale landennummer van Georgië is +995. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com. Wanneer je een simlock vrij toestel hebt kun je overwegen om ter plekke een SIM-kaart plus prepaid beltegoed aan te schaffen. De belangrijkste telecombedrijven zijn Silknet, Geocell en Magti en Beeline. Vraag een medewerker van de telefoonwinkel de SIM-kaart te activeren.

Internet in Georgië: Veel hotels en restaurants in Tbilisi hebben gratis WiFi. In Tbilisi zijn internetcafés, dat geldt in wat mindere mate voor steden als Kutaisi en Batumi.