header image

Familiereis JORDANIË KORT

8 dagen - v.a. € 1.195,- Boek nu

Excursies Familiereis JORDANIË KORT

8,6 (307)

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers en de koers van de lokale munteenheid van november 2018. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

Aqaba: Snorkelend de Rode Zee schoonmaken

Ter plaatse boekbaar € 75,-

De kustlijn van Aqaba is 27 km lang en voorzien van verschillende mooie strandjes die door menig bezoeker van Aqaba worden aangedaan. Helaas hebben al deze bezoekers ook een negatieve impact op de zee en de onderwaterwereld. Tijdens deze bijzondere excursie snorkel je niet alleen tussen de kleurrijke vissen en het koraal van de Rode Zee, maar help je ook met het opruimen van zwerfvuil zoals plastic tassen, slippers en flessen dat zich tussen het koraal heeft verzameld. Zo geniet je niet alleen van de wondere onderwaterwereld maar heb je ook nog persoonlijk een bijdrage geleverd tot het in stand houden ervan

Je wordt opgehaald bij je hotel en zal bij aankomst op het strand eerst uitleg krijgen over hoe je het best kunt snorkelen. Vervolgens ga je samen met een gids het water in om te genieten van de onderwaterwereld en om te helpen met het opruimen van het rif. Na afloop van het snorkelen geniet je van een op het strand bereide traditionele maaltijd en Arabische kruidenthee voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

Duur: 2 a 3 uur
Inbegrepen: transfers, uitleg, snorkelset (masker, snorkel en vinnen), lokale gids, traditionele maaltijd en Arabische kruidenthee
Niet inbegrepen: fooi

Entree en gids Petra (incl. paard)

Ter plaatse boekbaar € 57,-

Petra is de ruine van de stad van de Nabateers, gebouwd in de derde eeuw voor Chr. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de Siq), van meer dan een kilometer lengte. De zogenaamde 'Schatkamer' en het 'Klooster' zijn absolute hoogtepunten. Je hebt zeker een hele dag nodig om de vele tombes, de schatkamer, het amfitheater en de door zuilen omgeven hoofdstraat te verkennen. Het huren van een paard is verplicht. Je hoeft het paard echter niet te gebruiken, je kunt ook lopen. Wel verplicht is het inhuren van een lokale gids. De kosten hiervoor zijn 50 dinar per groep (ongeveer 55 euro). Vervoer van het hotel naar Petra is niet inbegrepen bij de prijs. 

Let op: In de periode 1 november t/m 31 december geldt voor deze excursie een toeslag van € 16,-

Wadi Rum - excursie zonsopgang trek met kameel

Ter plaatse boekbaar € 26,-

's Ochtends vroeg trek je met een woestijn de Wadi Rum in om van de zonsopgang te genieten. 
De aangegeven prijs is gebaseerd op deelname van minimaal 6 personen. Entreegelden en fooien zijn niet inbegrepen.
De excursie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.