Online Chat

Reizen naar Bhutan

Gezondheid Bhutan

Vaccinaties voor Bhutan worden aangeraden. Kijk op www.lcr.nl, de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) voor de meeste actuele informatie. In België kun je vergelijkbare informatie krijgen op www.wanda.be. Voor een persoonlijk advies kun je terecht bij je huisarts, GGD of een Tropenadviescentrum.

Vaccineren bij je thuis! Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum (enkel in Nederland). Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD! Maak hier een afspraak voor jouw vaccinaties.

Reisapotheek voor Bhutan: 
Neem een kleine reisapotheek mee naar Bhutan met daarin o.a. jodium, pleisters, en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.

Europees Medisch Paspoort: 
Handig om mee te nemen op je Bhutan reis is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.

Apotheek in Bhutan: 
Het is belangrijk om bij aankomst te acclimatiseren. Onderschat het hoogteverschil en de straling van de zon niet. Bescherm jezelf met zonnecrème met hoge beschermingsfactor. Zorg dat je altijd een pet of hoedje en een fles water in je handbagage hebt. Veel water drinken is belangrijk omdat je veel vocht verliest door de hoogte en/of door de warmte in de zomer. Water uit de kraan kun je beter niet drinken, wel kun je je tanden er mee poetsen. Mocht je iets missen in je reisapotheek dan kun je terecht bij apothekers in Thimphu. Zie ook: www.gezondopreis.nl.

Hoogteziekte in Bhutan: 
Als je tijdens je reis door Bhutan boven de 2500 meter hoogte komt bestaat de kans op hoogte­ziek­te. Door het zuur­stof­gebrek wordt de ademhaling versneld en adem je meer vocht uit dan nor­maal. Vandaar dat je veel moet drinken: boven 2500 meter in elk geval drie tot vier liter per dag! Hoog­te­ziekte treedt meestal binnen 24-72 uur op na het berei­ken van een nieuwe hoogte. Hoofdpijn is het belang­rijkste symp­toom. Informeer je vooraf goed over verschijnselen van hoogteziekte. Raadpleeg het boekje ‘Hoe blijf ik gezond in de hoogte’ (uitgave KIT) of kijk op de website www.hoogteziekte.info.