Online Chat

Reizen naar Bhutan

Eten en drinken Bhutan

Het eten in Bhutan eten is simpel, maar smaakt uitstekend. Er worden veel hete pepers gebruikt. Het nationale gerecht ema datsi bestaat uit pepers (ema), die geserveerd worden als groente met een kaassaus (datsi) er doorheen gemengd. In Bhutan wordt vlees en groente gekookt samen met wat olie of boter. Behalve zout en pepers bevatten de meeste gerechten geen kruiden. De groenten en het vlees worden gegeten met rijst. Het liefst eet men rode rijst, dat is een lokale rijstvariëteit die door oogsten en drogen onder extreme temperatuurverschillen breekt en die  - bewerkt - een rode kleur krijgt. Soms zit er wat saffraan bij.

Gerechten in Bhutan: Hotels en restaurants in Bhutan bieden een mix van vegetarische en niet-vegetarische maaltijden aan, meestal in de vorm van een buffet. Daarnaast wordt er veel kaas gegeten (vaak geïmporteerd uit India), in het bijzonder kaas van koeienmelk die wel in Bhutan (komt uit Bumthang) gemaakt wordt; er is ook kaas van jakmelk. In het noorden van het Bhutan eet men vooral jak- en varkensvlees. Appels en paddenstoelen worden veel gegeten. Er zijn 400 verschillende soorten paddenstoelen.

Drinken in Bhutan: De meest populaire drank van Bhutan is thee. Er zijn twee soorten thee: sudja, gemaakt met zout en boter, en nadja, thee in de Indiase stijl met melk en suiker. In het midden en oosten van het land wordt veel ara gedronken, een alcoholische drank met een percentage van 20 procent alcohol. Deze drank is gemaakt van maïs, rijst of graan.