Online Chat

Reizen naar Bhutan

Communicatie Bhutan

Het Bhutanese postsysteem is langzaam, maar betrouwbaar. Een postzegel op een ansichtkaart naar Europa kost 20 Nu. Zo’n kaart doet er zeven tot tien dagen over.

Mobiel bellen in Bhutan: In de steden kun je vanuit openbare telefooncellen naar het buitenland telefoneren. De internationale toegangscode voor Nederland is +31, voor België +32 en voor Bhutan +975. Voor mobiel bellen kun je het beste bij je provider informeren of deze een roaming overeenkomst heeft met een Bhutanese provider. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com..

Internet in Bhutan: 
Als je een simlock vrij toestel hebt is het voordelig om een prepaid simkaart te kopen bij kantoor van Bhutan Telecom of Tashi Cell. Vraag of de verkoper de simkaart installeert. Op deze manier kun je goedkoop via Whatsapp bellen en kun je internetten zonder dat je WiFi hebt.  Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.

In steeds meer hotels is WiFi. Voor Skypen of Face timen is de verbinding doorgaans te slecht. Ook zijn er reisbureaus en internetcafés waar je kunt mailen, skypen e.d. Houd er rekening mee dat de verbinding erg traag kan zijn en dat je in de bergen helemaal geen verbinding hebt.