Cultuur Bhutan

Bhutanezen groeten elkaar door de rechterhand te geven, zowel bij formeel als informeel bezoek. Mannen en vrouwen schudden elkaar ook de hand. Familie en goede vrienden omhelzen elkaar.

Gewoonten in Bhutan

Bhutanezen trakteren hun gasten graag op enkele glazen thee of alcoholische drank. Als je tijdens je rondreis door Bhutan voor een etentje wordt uitgenodigd, is het gebruikelijk om vooraf enkele drankjes te nuttigen. Bhutanezen eten hun volle bord met rijst binnen no time leeg en scheppen graag een tweede of derde keer op.

Kleding in Bhutan
Als je tijdens je Bhutan rondreis een tempel, dzong of ander religieus betreedt, dien je netjes gekleed te zijn. Geen korte broek maar korte mouwen kan wel. Als je praat doe het dan zachtjes. En vergeet niet je schoenen uit te trekken en hoofdbedekking af te doen.

TE GAST IN Bhutan
Meer informatie over culturele verschillen en omgangsvormen in Bhutan vind je in TE GAST IN Bhutan. Het boekje kost  €8,95 en is verkrijgbaar in boekhandel of rechtstreeks via www.tegastin.nl.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.