Online Chat

Reizen naar Bhutan

Bevolking Bhutan

Bhutan heeft een oppervlakte van 46.500 km² en is daarmee iets groter dan Nederland. In Bhutan wonen verschillende etnische bevolkingsgroepen. De Drukpa, Shachops en Lhotshampa (etnisch Nepalezen) zijn de drie grootste groepen. De Drukpa die verwant zijn aan Tibetaanse groepen zijn op politiek en cultureel gebied altijd toonaangevend geweest.

Omvang bevolking van Bhutan: Het bevolkingsaantal van Bhutan is al jaren onderwerp van verhitte discussie, vooral omdat er weinig zekerheid is over het aantal Nepalezen in het zuiden. De schattingen omtrent het bevolkingsaantal variëren van 2 miljoen tot 771.612, de uitkomst van de meest recente nationale volkstelling in 2020. Wel is zeker dat Bhutan een jonge bevolking heeft, ongeveer de helft van de inwoners is jonger dan 23 jaar. Meer dan 90 procent van de bevolking werkt in de landbouw.

Bhutan en haar cultuur leer je pas écht kennen door het contact met de lokale bevolking. Tijdens onze rondreizen door Bhutan kom je ook in aanraking met de gastvrije bewoners van het land.