Weer en klimaat Armenië

Armenië heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters. In het uiterste zuiden van het land is het subtropisch warm en heeft zelfs de winter aangename temperaturen. In de rest van het land kunnen de temperaturen in de winter dalen tot min 30 graden , zeker in de bergen. In de zomer zijn de temperaturen in de bergen aangenaam, maar het weer kan hier snel omslaan. In de Ararat vallei kan de temperatuur oplopen tot ver boven 30 graden, ook in Jerevan (1000 meter) wordt het warm.

De beste reistijd voor Armenië

De beste reistijd voor Armenië is voor- en najaar.

Klimaattabel:

De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater

JEREVAN

Maand

T max

Zon

Neerslag

T w

Januari

 -1

   4

 9

    -

Februari

1

  4

 10

    -

Maart

 9

  6

11

    -

April

  16

  6

 14

    -

Mei

 21

   8

 16

    -

Juni

 26

   10

 12

    -

Juli

 30

  11

7

    -

Augustus

 30

  11

   6

    -

September

 26

9

   6

    -

Oktober

18

7

 9

    -

November

 10

5

 8

    -

December

 3

3

9

    -

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.