Religie Armenië

Na het uiteenvallen van de Sovjetunie werden in Armenië kerken en kloosters in een razend tempo gebouwd en herbouwd. En lijken oude tradities weer helemaal op te bloeien. Het grootste gedeelte (94 procent) van de bevolking in Armenië is christelijk en behoort tot de Armeens apostolische kerk. Daarnaast zijn er in Armenië protestanten, rooms-katholieken, aanhangers van de Russisch-orthodoxe kerk en een kleine groep moslims.

Armeense apostolische kerk
Armenië was in 301 n.Chr. het eerste land dat het christendom als staatsreligie aannam. In de jaren die volgden ontwikkelden de Armeniërs een eigen tak van het christendom, de Armeense apostolische kerk. De stad Echmiadzin (twintig kilometer van Jerevan) is het centrum van de Armeense apostolische kerk. Bij kerken en kloosters staan typische Armeense stenen kruisen, kachkars. Volgens Armeens gebruik dien je in de kerk een kaarsje aan te steken.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.