Communicatie Armenië

Post versturen vanuit Armenië was tot voor kort een probleem. De post was dagenlang onderweg of kwam helemaal niet aan. De laatste jaren is de postbezorging aanzienlijk verbeterd. Maar het wordt afgeraden om brieven of pakketten met geld of andere kostbaarheden op te sturen.
Internationaal telefoneren kan vanuit grote hotels, bij belkantoren of op het postkantoor. Telefooncellen heb je bijna alleen in Jerevan.

Mobiel bellen in Armenië
Armenië beschikt over een mobiel netwerk. In het grootste deel van Armenië is er dekking, met uitzondering van afgelegen (berg)gebieden. Wil je met je mobiel telefoneren, informeer dan voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Armeense maatschappij. Een overzicht van de  beltarieven vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het internationale landennummer van Armenië is +374, het netnummer van Jerevan is 10. De landencode van Nederland is +31 en van België +32.
Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordelig om ter plekke een SIM-kaart plus prepaid beltegoed aan te schaffen. De belangrijkste telecombedrijven zijn VivaCell, Beeline en Orange.

Internet in Armenië
In Jerevan zijn een aantal internetcafés. Daarbuiten is het aanbod beperkt. De betere hotels in Jerevan hebben WiFi.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.