Online Chat

Reizen naar Armenië

Communicatie Armenië

Post versturen vanuit Armenië was tot voor kort een probleem. De post was dagenlang onderweg of kwam helemaal niet aan. De laatste jaren is de postbezorging aanzienlijk verbeterd. Maar het wordt afgeraden om brieven of pakketten met geld of andere kostbaarheden op te sturen.
Internationaal telefoneren kan vanuit grote hotels, bij belkantoren of op het postkantoor. Telefooncellen heb je bijna alleen in Yerevan.

Mobiel bellen in Armenië: Armenië beschikt over een mobiel netwerk. In het grootste deel van Armenië is er dekking, met uitzondering van afgelegen (berg)gebieden. Een overzicht van de  beltarieven vind je op www.bellen.com. Het internationale landennummer van Armenië is +374, het netnummer van Yerevan is 10. De landencode van Nederland is +31 en van België +32.
Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordelig om ter plekke een SIM-kaart plus prepaid beltegoed aan te schaffen. Vraag een medewerker van een telefoonwinkel de SIM-kaart te activeren. De belangrijkste telecombedrijven zijn VivaCell, Beeline en Orange.

Internet in Armenië: In Yerevan zijn een aantal internetcafés. Daarbuiten is het aanbod beperkt. De betere hotels in Yerevan hebben WiFi. Ook zijn er in Yerevan en omgeving veel gratis WiFi hotspots. Daarbuiten is het aanbod beperkt. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.