Communicatie Armenië

Post versturen vanuit Armenië was tot voor kort een probleem. De post was dagenlang onderweg of kwam helemaal niet aan. De laatste jaren is de postbezorging aanzienlijk verbeterd. Maar het wordt afgeraden om brieven of pakketten met geld of andere kostbaarheden op te sturen.
Internationaal telefoneren kan vanuit grote hotels, bij belkantoren of op het postkantoor. Telefooncellen heb je bijna alleen in Jerevan.

Mobiel bellen in Armenië
Armenië beschikt over een mobiel netwerk. In het grootste deel van Armenië is er dekking, met uitzondering van afgelegen (berg)gebieden. Een overzicht van de  beltarieven vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het internationale landennummer van Armenië is +374, het netnummer van Jerevan is 10. De landencode van Nederland is +31 en van België +32.
Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordelig om ter plekke een SIM-kaart plus prepaid beltegoed aan te schaffen. Vraag een medewerker van een telefoonwinkel de SIM-kaart te activeren. De belangrijkste telecombedrijven zijn VivaCell, Beeline en Orange.

Internet in Armenië
In Jerevan zijn een aantal internetcafés. Daarbuiten is het aanbod beperkt. De betere hotels in Jerevan hebben WiFi.

WiFi in Armenië
De meeste hotels in Jerevan hebben WiFi. Ook zijn er in Jerevan en omgeving veel gratis WiFi hotspots. Daarbuiten is het aanbod beperkt. Zie: https://wifispc.com/armenia.  Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.   


Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.