Cultuur Armenië

Armeniërs zijn gastvrije en vrijgevige mensen. Ze lijken in eerste instantie iets introverter dan de Georgiërs, maar ook hier geldt de regel de gast is een geschenk van God. Voordat je het weet, zit je tijdens je rondreis door Armenië aan een rijkelijk gedekte tafel met een glas cognac of wodka in je hand. Een Armeniër die een glas heft, zegt niet gezondheid maar kenats, overleef!

Kleding in Armenië 
Als je in Armenië naar de kerk gaat stelt men het op prijs dat je netjes gekleed gaat. Dus geen korte broek, korte rok of laag uitgesneden jurk. Vrouwen dragen in de kerk een hoofddoekje. Georgiërs slaan driemaal een kruis als ze langs een kerk komen. In de kerk steken Armeniërs een kaarsje aan.

TE GAST IN Georgië & Armenië
Meer informatie over culturele verschillen en omgangsvormen vind je in TE GAST IN Georgië & Armenië (8,95; te bestellen via www.tegastin.nl).
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.