Eten en drinken Armenië

In de Armeense keuken zijn veel Libanese en Turkse invloeden (kebab). Er wordt veel lams- en rundvlees gegeten en overal kun je khorovats (gebarbecued vlees of vis) bestellen. Bastoerma is gedroogd rundvlees gedrenkt in zout en kruiden, dolma is rijst en vlees in wijnbladeren. Het platte brood in Armenië noemt men lavash.

Drinken in Armenië
De nationale sterke drank in Armenië is cognac (van het merk Ararat, genoemd naar de Bijbelse berg) en wodka. Ook drinkt men sterke (Turkse) koffie. Bekende biermerken zijn: Kilikia, Kotayk en Erebuni. Jermuk is spuitwater en Noy is mineraalwater. Ook drinkt men in Armenië lokaal geproduceerde rode en witte wijn.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.