Zoeken
Achtergrond informatie
- Bevolking Armenië
- Cultuur Armenië
- Eten en drinken Armenië
- Feestdagen en festivals Armenië
- Fooien Armenië
- Land en landschap Armenië
- Religie Armenië
- Taal Armenië
- Weer en klimaat Armenië
Praktische informatie
- Je bent hier
- Bestemmingen
- Armenië
- Landinformatie Armenië
- Eten en drinken Armenië
Reizen naar Armenië
Eten en drinken Armenië
In de Armeense keuken zijn veel Libanese en Turkse invloeden (kebab). Er wordt veel lams- en rundvlees gegeten en overal kun je khorovats (gebarbecued vlees of vis) bestellen. Bastoerma is gedroogd rundvlees gedrenkt in zout en kruiden, dolma is rijst en vlees in wijnbladeren. Het platte brood in Armenië noemt men lavash.
Drinken in Armenië: De nationale sterke drank in Armenië is cognac (van het merk Ararat, genoemd naar de Bijbelse berg) en wodka. Ook drinkt men sterke (Turkse) koffie. Bekende biermerken zijn: Kilikia, Kotayk en Erebuni. Jermuk is spuitwater en Noy is mineraalwater. Ook drinkt men in Armenië lokaal geproduceerde rode en witte wijn.
Drinken in Armenië: De nationale sterke drank in Armenië is cognac (van het merk Ararat, genoemd naar de Bijbelse berg) en wodka. Ook drinkt men sterke (Turkse) koffie. Bekende biermerken zijn: Kilikia, Kotayk en Erebuni. Jermuk is spuitwater en Noy is mineraalwater. Ook drinkt men in Armenië lokaal geproduceerde rode en witte wijn.
© 2024, Koning Aap