Online Chat

Reizen naar Vietnam

Eten en drinken Vietnam

Het eten in Vietnam is licht verteerbaar en fris van smaak door het gebruik van basisingrediënten die niet vooraf bewerkt zijn, door de karakteristieke kruiden, een unieke wijze van bereiden en het combineren van de meest uiteenlopende smaken. Een onmisbaar bestanddeel in de Vietnamese keuken is vissaus (nuoc mam). Eten doe je met stokjes uit een kommetje. Je neemt wat rijst in het kommetje en vult dat aan met kleine beetjes vlees, vis of groenten uit de schotels. Je kommetje in één keer vol scheppen wordt als zeer onbeleefd ervaren.

Eten in Vietnam: De basis van een Vietnamese maaltijd is gestoomde witte rijst (óm). Daarbij worden noedelsoep (phó), groenten, vlees, vis, kruiden en sauzen gevoegd. Spring rolls (kleine loempia's) en gestoomde rijstpannenkoekjes zijn populaire snacks. Je kunt in Vietnam ook vegetarisch eten, maar verwacht dan geen hoogstandjes. Lekker zijn bamboesoep en gebakken paddenstoelen.

Drinken in Vietnam: Vietnam heeft een groot aantal lokale biersoorten o.a. Hanoi, Halida, Huda, Saigon Beer en 333 (uitgesproken als ba-ba-ba). Frisdranken zijn er in overvloed; natuurlijk zijn Pepsi en Cola favoriet. Vers limoensap is een heerlijk dorstlessend middel, evenals thee, die altijd en overal verkrijgbaar is en op geen enkele hotelkamer ontbreekt. Vietnamese filterkoffie is erg sterk en stroperig en heeft een mokkasmaak. Mineraalwater (nuoc suoi) tenslotte is overal in flessen te koop. Water drinken uit de kraan wordt afgeraden.