Openingstijden Suriname

De meeste winkels zijn open van 8 tot 16.30 uur, zaterdag tot 13 uur; in het centrum van Paramaribo is er koopavond op vrijdag, tot 19 uur. Chinese supermarkten zijn tot laat in de avond open. Kantoren van de post, banken en de overheid zijn op werkdagen van 7 of 7.30 tot 14 uur open. Op zondag zijn Chinese winkels open en de shopping malls in Paramaribo Noord en Zuid.

Inkopen in Suriname

Tijdens trips kun je het binnenland handwerk kopen bij de marrons zoals omslagdoeken en houtsnijwerk.  Bij de indianen kun je sieraden en aardewerk kopen. De prijzen zijn vrij laag, afdingen is niet erg gebruikelijk. Deze artikelen zijn ook verkrijgbaar in souvenirwinkels in Paramaribo. Sommige hotels hebben zo’n winkel.
Een leuke winkel voor souvenirs in Paramaribo is Tourist Photo Shop aan het Kerkplein waar ze originele souvenirs en prachtig gemaakte sieraden en kunstwerken van lokale mensen verkopen. Ook op de SMS-pier, links van De Waag aan de Waterkant, is handwerk te koop. Tot slot kun je bij De Kus aan de Fred Derbystraat terecht voor Surinaamse kunst en design.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.