Communicatie Suriname

Post van Suriname naar Nederland of België doet er 1 à 2 weken over. Omgekeerd geldt ongeveer hetzelfde, 5 tot 8 werkdagen. Behalve bij postkantoren zijn postzegels verkrijgbaar bij (boek)winkels die ansichtkaarten verkopen.

Bellen in Suriname
Vaste telefoons zijn er voornamelijk in het dichter bewoonde noorden van Suriname, ruim 80.000 aansluitingen. In 2012 telde Suriname meer dan 900.000  mobiele telefoons (cellulair of cell genoemd). Staatsmaatschappij Telesur concurreert met  Digicel en Uniqua. In het noorden is praktisch overal bereik. Dorpen in het binnenland waar geen bereik is communiceren via een radioverbinding met de hoofdstad.

Mobiel bellen in Suriname

Bellen in/vanuit Suriname met je eigen mobiel en gebeld worden in Suriname kost circa €2,- per minuut, afhankelijk van provider en abonnement. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een van de Surinaamse telecombedrijven. Voor een vergelijking van de prijzen, zie www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Goedkopere alternatieven zijn het aanschaffen van een Surinaams prepaid sim pakket. Erg voordelig is de 'twee landen sim' van Telesur waarmee je altijd lokaal tarief betaalt. Het landnummer van Suriname is +597, van Nederland +31 en van Belgie +32. Telefoonnummers in Paramaribo bestaan uit zes cijfers. Voor nummers buiten de stad (ook zes cijfers) kies je eerst een 0.

Internet in Suriname
Internet is beschikbaar in hotels en in internetcafés of winkels. De meeste hotels en guesthouses bieden WiFi, veelal gratis voor gasten. Ook de meeste cafes en restaurants bieden gratis WiFi. Houd er wel rekening mee dat het internet te maken kan hebben met storingen.  
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.