Rondreis ZUID-AFRIKA, NAMIBIË, BOTSWANA EN ZIMBABWE
23 dagen - v.a. €2 995 Boek nu

Praktische info

Reisdocumenten

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze reis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na terugkomst. Let op: in verband met het verkrijgen de benodigde stempels aan de grens voor Namibië is het verplicht minimaal 2 lege bladzijden in je paspoort te hebben!

Het visum voor Zimbabwe koop je aan de grens. Er is een combinatie visum verkrijgbaar waarmee je onbeperkt Zimbabwe en Zambia in en uit kan reizen, het KAZA visum. De kosten bedragen USD 50 (cash) en de geldigheid van het visum bedraagt 30 dagen. Het is te verkrijgen bij de grensovergang van Botswana naar Zimbabwe. Met dit nieuwe visum bestaat de mogelijkheid om de Victoria Falls ook van de Zambiaanse kant te bezoeken zonder extra visumkosten. De overheid kan ten alle tijden beslissen om het KAZA visum niet meer te verstrekken, je dient dan zowel het visum van Zimbabwe als het visum voor Zambia ter plekke los te kopen.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort).

Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen:

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Houd er rekening mee dat in een paspoortnummer van een Nederlands of Belgisch internationaal reispaspoort altijd het cijfer 0, en nóóit de letter O gebruikt wordt.

BELANGRIJKE INFORMATIE M.B.T HET REIZEN MET MINDERJARIGE KIND(EREN) NAAR ZUID AFRIKA VANAF 1 JUNI 2015

Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten aangescherpt. 

Ouders dienen bij vertrek vanuit NL of BE in het bezit te zijn van een origineel geboortecertificaat  van hun kind, in het Engels, waarop de gegevens van beide ouders vermeld zijn. Het betreft niet het gemeentelijk uittreksel, maar de officiële geboorteakte. Ouders moeten ook in het bezit zijn van een internationaal uittreksel van dit document. 
Ouders die met kinderen tot 18 jaar oud reizen, moeten een internationaal uittreksel van het geboortecertificaat aanvragen. Dat dient te gebeuren in de gemeente waar de kinderen geboren zijn. 
Gescheiden ouders die met hun kind willen reizen moeten schriftelijke toestemming meenemen van de andere ouder, tenzij de voogdij slechts bij één ouder ligt. Ook dat moet officieel worden aangetoond. Opa’s en oma’s die met de kleinkinderen op reis gaan moeten van beide ouders toestemming meenemen, plus kopieën van de paspoorten van de ouders en contactgegevens. 

Voor meer informatie verwijzen we naar onderstaande website. Via de tweede link kun je de officiële samenvatting van de regelgeving lezen. 

http://mijnzuidafrika.nl/article/nieuws/geboorteakte-kinderen-mee-naar-zuid-afrika

Meereizen kind met ouder met andere achternaam
Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan.

Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden.

Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden.

 

Vluchtinformatie

Vertrekdatum:

Voor Nederlandse reizen:
 
Bovengenoemde luchtvaartmaatschappij en vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Het getoonde vluchtschema is een voorbeeld. Wanneer met een andere luchtvaartmaatschappij gevlogen wordt, kan het voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een (langere) overstap gemaakt moet worden. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op mijn.koningaap.nl je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema.

Voor Belgische reizen (aanvullende informatie): 

De Belgische afreizen vertrekken vanuit België, wat doorgaans betekent dat je met een vlucht vanuit Zaventem vertrekt. Indien je via Charles De Gaulle (Parijs) of Schiphol (Amsterdam) vliegt, gebeurt het steeds vaker dat luchtvaartmaatschappijen een gratis treinretourticket voorzien i.p.v. een vlucht. In dat geval reis je dus per trein naar de luchthaven van Charles De Gaulle of Schiphol. In het eerste geval gaat het doorgaans om een TGV-ticket vanuit Brussel-Zuid, in het tweede geval doorgaans om een gewone trein (tweede klasse) met vertrek vanuit Antwerpen-Centraal of Brussel-Zuid.
Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op mijn.koningaap.be je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema.


Landarrangement

Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Koning Aap op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze  reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'.

Bijkomende kosten en zakgeld

Zakgeld / Bijkomende kostenHet door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavepatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen. LET OP: dure excursies zoals een vlucht over de Victoria Falls hebben we NIET opgenomen in het adviesbedrag voor het zakgeld!!

Accommodatie en transport

Vervoer
Tijdens de reis reis je in speciaal voor de groep afgehuurde overlandtruck met stoelen en/of banken. In de truck zijn lockers aanwezig waar de bagage in opgeborgen wordt. (afmetingen circa 35x35x79cm) Deze lockers zijn NIET geschikt voor koffers met een harde buitenkant zoals bijv. een Samsonite koffer. Het is aan te raden om een weekendtas of koffer met zachte buitenkant mee te nemen. Je zit hoog en hebt een fantastisch uitzicht, wat met name in de wildparken een groot voordeel is.

Reizen door Afrika is een groot avontuur en vraagt soms veel van je geduld, flexibiliteit en doorzettingsvermogen. In de beschrijving van het dag-tot-dag-programma staat per traject vermeld hoe je reist. Doordat niet alle wegen geasfalteerd zijn, is het risico van een platte band aanwezig. Vanzelfsprekend kan de lokale situatie aanleiding geven tot veranderingen.De reisbegeleiding zal dan een alternatief regelen. De wegen in Namibië zijn goed onderhouden al is maar 15% geasfalteerd. Dit betekent dat het stof soms door de kieren en gaatjes van de truck heen komt!  De afstanden en reisdagen zijn hier langer en je kan soms uren rijden zonder iemand tegen te komen. De gravelwegen zijn zandwegen waar je rekening moet houden met hobbelen en in de droge periode is het soms stoffig. Echter weegt dit niet op tegen de weidsheid en schoonheid van het afwisselende landschap. 

LET OP: het kan voorkomen dat we gebruik maken van terugvluchten vanuit Livingstone (Zambia). Het visum voor Zambia is niet inbegrepen in de reissom en dient ter plekke aan de grens gekocht te worden. Wij dragen zorg voor de transfer vanuit Vic Falls ( Zimbabwe) naar Livingstone (Zambia). De transfer zal plaatsvinden met een busje i.p.v. de truck. 
Echter bestaat ook de mogelijkheid om de Vic Falls vanaf de Zambiaanse kant te bekijken. Indien je dit overweegt, dien je al bij binnenkomst van Zimbabwe het Kaza visum te kopen.  Het Kaza visum geeft je de mogelijkheid om onbeperkt tussen Zimbabwe en Zambia te reizen. De kosten bedragen ( november 2017) 50 USD die je contant dient te betalen. LET OP: de overheid van beide landen kan dit combi visum ten alle tijden intrekken. Indien we terugvliegen vanuit Livingstone betekent dit dat je ook een visum voor Zambia dient te kopen. Indien je dan beide kanten van de Vic Falls wilt bezoeken, dien je voor beide landen een double entry visum aan te schaffen. 

Accommodatie
Tijdens deze reis maken we gebruik van diverse soorten accommodaties.  De ene keer zul je in een luxere kamer verblijven de andere keer een eenvoudigere kamer weliswaar altijd met eigen douche en toilet. 
Tijdens het verblijf in de Okavangodelta verblijf je in grote opgezette safaritenten. Deze ruime opgezette safari tenten zijn ingericht met echte bedden erin evenals eigen sanitair. In de Okavango Delta is een single kamer niet mogelijk. Deelnemers die bij boeking een single kamer hebben geboekt, delen hier de kamer met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht.
In Swakopmund  maken we gebruik van eenvoudige accommodatie weliswaar met eigen douche en toilet maar eenvoudige kamers.

Het kan voorkomen dat er geen warm water aanwezig is of de elektriciteit uitvalt, hierin verwachten we van onze reizigers enige flexibiliteit. We raden je aan om een zaklamp mee te nemen daar sommige accommodaties gebruik maken van een generator die na 22.00 - 23.00u uitgeschakeld wordt. (met name in Botswana).

We willen je er op wijzen dat water schaars is in vrijwel heel Afrika. Houd rekening met deze schaarste door niet uigebreid te gaan douchen iedere dag. Als je een douche neemt, draai de waterkraan dan dicht als je je aan het inzepen bent. Laat de kraan niet onnodig openstaan als je je tanden poetst en trek de wc door alleen als dit echt nodig is. Op die manier bespaar je al gauw een paar liter water.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Enkele geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. Bij de geplande accommodaties in Fish River Canyon, Etosha en de Delta is geen wifi beschikbaar.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. 

Het is mogelijk een eenpersoonskamer aan te vragen. Geef dit bij boeking aan. Hiervoor geldt een eenpersoonskamertoeslag. De eenpersoonskamer is niet mogelijk in de Okavangodelta.

Reisafstanden
Kaapstad naar Springbok: 570 km / 8-9 uur
Oranje Rivier naar Fish River Canyon: 300 km / 4 - 5 uur
Fish River Canyon naar Sesriem: 550 km / 7 - 8 uur
Sesriem naar Swakopmund: 400 km / 5 - 6 uur
Swakopmund naar Kamanjab: 430 km 5 - 6 uur
Kamanjab naar Etosha N.P: 270 km / 3 - 4 uur
Etosha N.P naar Rundu: 680 km / 9 - 10 uur
Rundu naar Okavango Delta: 160 km / 2-3 uur
Okavangodelta - Caprivi: 380 km, 5-6 uur
Caprivi - Kasane: 270 km, 3-4 uur
Kasane (Chobe N.P.) naar Victoria Falls: 100 km / 1 - 2 uur
NB: de genoemde reisduur per dag is uiteraard bij benadering, exclusief stops. De reisduur is onderhevig aan lokale omstandigheden en dit is slechts een indicatie van de gemiddelde reisduur. Hier zijn geen rechten aan te ontlenen. 

Geldzaken

Euro's kunnen ter plaatse omgewisseld worden. Op de meeste plaatsen in Zuid-Afrika kun je gebruik maken van een Visa Card of Maestro card. Dit is ook de makkelijkste manier om aan geld te komen, pinautomaten zijn overal aanwezig en 24 uur per dag open, zelfs in de kleine plaatsjes. Toch raden wij aan ook een gedeelte van je geld in contanten mee te nemen. Wij adviseren zoveel cash mee te nemen, dat je je er nog vertrouwt mee voelt. Het kan namelijk gebeuren dat een geldautomaat niet werkt of dat er een andere reden is dat het pinnen niet wil lukken. Creditcards, vooral Visa Card wordt over het algemeen geaccepteerd. Je kunt voornamelijk alleen in de grotere steden met je creditcard terecht. Het kan handig zijn om een creditcard mee te nemen, bijvoorbeeld voor een bijzondere uitgave of om in geval van nood extra geld te kunnen opnemen. Wissel nooit geld op de zwarte markt aangezien de kans dan groot is dat je vals geld in handen krijgt gedrukt. Probeer kleine coupures te krijgen als je geld wisselt, dat is makkelijker bij betalingen. Omdat er op veel plaatsen vaak geen wisselgeld is.

BELANGRIJK NEEM VOLDOENDE USD CASH MEE IVM GEBREK IN ZIMBABWE:
Er is een gebrek aan contante USD in Zimbabwe. Ook is het niet overal mogelijk ( Vic Falls) om USD te pinnen, de pinautomaten zijn leeg!
We adviseren je om minimaal 50 USD per persoon per dag te rekenen voor eten en drinken in Zimbabwe. ( ruim genomen ) en dit aan contante USD mee te nemen. 
Daarnaast dient er rekening gehouden te worden met excursieprijzen ( denk bijv. aan 30 USD per persoon entree om Vic Falls te bezoeken, dus 30 USD pp in Zimbabwe en 10 USD pp in Zambia – prijzen onder voorbehoud van lokale wijzigingen)
De optionele excursies kunnen ter plekke in contante USD of Euro’s betaalt worden of met creditcard inclusief toeslag.

Reisbegeleiding

Al onze groepsreizen worden ter plekke uitgevoerd door Nederlandstalige (of in het geval van onze reizen in Zuidelijk-Afrika Afrikaanssprekende) reisbegeleiders. Koning Aap stelt hoge eisen aan de reisbegeleiding; een reis staat of valt er immers mee. Belangrijke criteria bij het selecteren van onze reisbegeleiders zijn: (uiteraard) ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met groepen en – bij voorkeur – actieve kennis van een lokale taal. Speciale trainingen bereiden de reisbegeleiders verder voor op wat de deelnemers van hen verwachten. Onze medewerkers leren waar de Koning Aap reisformule voor staat. Ze worden niet alleen vanuit ons kantoor geïnstrueerd, maar volgen elders een meerdaagse cursus waar ze veel (soms lastige) praktijkgevallen krijgen voorgeschoteld. Een prima mogelijkheid om essentiële ervaring uit te wisselen. Op sommige bestemmingen worden lokale Nederlands sprekende reisbegeleiders ingezet door onze lokale agenten. Ook deze reisbegeleiders worden ter plaatse door het agentschap getraind. Het functioneren van onze reisbegeleiders evalueren we na iedere reis aan de hand van door deelnemers ingevulde evaluatieformulieren. Zo hebben wij te allen tijde zicht op hoe onze mensen in het veld opereren!

De primaire taak van onze reisbegeleiding is toezien op een goede logistiek van de reis (vervoer en accommodatie). Ook waakt de reisbegeleiding over het verloop van het programma en over de aandacht die elk onderdeel krijgt. De reisbegeleider organiseert ter plekke een scala aan facultatieve excursies. Daarnaast fungeert hij of zij natuurlijk als centrale vraagbaak. Onze medewerkers kunnen veel vertellen over het land en de plaatselijke gewoonten.

Natuurlijk heeft een reisbegeleider ook niet alles in de hand. Soms is er sprake van overmacht: door overstromingen of aardverschuivingen is de weg versperd, de overheid heeft de treinkaartjes geconfisceerd of het hotel heeft de kamers al weggegeven. Bij dit soort tegenslagen zal de reisbegeleider op zoek gaan naar een alternatief. Ondanks alle voorbereidingen en inspanningen van de reisbegeleider kan het gebeuren dat de reis toch niet geheel naar je verwachting verloopt. De reisbegeleider hoort dit dan graag van je, zodat er ter plekke naar een oplossing gezocht kan worden.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Koning Aap betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Tot slot kun je altijd bij de reisbegeleider terecht als er problemen zijn. Realiseer je wel: een reisbegeleider is geen wandelende encyclopedie. Het is altijd verstandig om een goed reishandboek mee te nemen.

Bewust op reis

Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. En dat willen we ook nog tot ver in de toekomst. Daarom houden wij bij onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dit is niet alleen noodzakelijk maar ook nog eens heel leuk! Voor meer informatie kijk je op: Feelingresponsible.org

Groen in Zuid-Afrika:
Maak in Kaapstad gebruik van zogenaamde 'rikki’s', dit zijn gedeelde taxibusjes voor toeristen die je door heel Kaapstad kunnen vervoeren. Veel groener omdat je deelt!

Watergebruik
We willen je er op wijzen dat water schaars is in vrijwel geheel Afrika. Houd rekening met deze schaarste door niet uitgebreid te gaan douchen iedere dag. Als je een douche neemt, draai de waterkraan dan dicht als je je aan het inzepen bent. Laat de kraan niet onnodig openstaan als je je tanden poetst en trek de wc door alleen als dit echt nodig is. Op die manier bespaar je al gauw een paar liter water en kunnen medereizigers ook gebruik maken van een douche.

Safari-spelregels
Al onze deelnemers aan overlandreizen door Oost- en Zuid(elijk)-Afrika keren gezond en enthousiast terug van hun safari door de vele Nationale Parken. Omdat we reizen en overnachten in gebieden waar het wild ons de 'baas' is, maken we je graag attent op een aantal 'do's en don'ts'. Lees onderstaande punten aandachtig door over wat je wel en absoluut niet mag doen in wildparken. Draag je eigen steentje bij aan het behoud van kwetsbare eco-systemen en denk om de veiligheid van jezelf en anderen.

 • Stap nooit in een Nationaal Wildpark uit de truck/jeep;
 • Als je gaat staan in een truck/jeep, doe het voorzichtig als wild zich in de nabijheid bevindt. Ze kunnen schrikken van een onverwachte beweging of geluid! Probeer zo stil mogelijk te zijn zodat je zo lang mogelijk van het wild kunt genieten.
 • De chauffeur zal het wild altijd voorrang verlenen en zo min mogelijk het wild achtervolgen;
 • De chauffeur zal altijd voldoende afstand behouden tot het wild;
 • Het is verboden dieren te voeren.
 • Laat geen afval achter. Ook geen fruitschillen of ander voedsel.
 • Voor een goede sfeer in de groep: geef anderen ook de ruimte om te fotograferen/filmen;
 • Kortom, gebruik je gezond verstand en luister aandachtig naar de lokale gidsen en/of de reisbegeleiding. Zij zullen je wijzen op de algemene gedragsregels bij safari's. Als je beseft dat er met wild niet te spotten valt, beleef je veel plezier aan je safari. Ook na afloop!

  In samenwerking met onze lokale agenten steunt Koning Aap een aantal projecten met een financiële bijdrage. Ook onze reizigers dragen een steentje bij: in 2015 hebben een aantal deelnemers hun vaste klantenkorting omgezet naar een donatie aan een van onze projecten. Koning Aap verdeelt samen met zusterorganisaties Shoestring en YourWay2GO € 12.500 over de volgende projecten: klik hier.

  Ngwavuma Mpontshini School (Zuid-Afrika)

  Waar zet dit project zich voor in?
  Pleegmoeder Hlengiwe Mthembu uit Ngwavuma in Zululand is een inspiratie voor velen. Ze is niet alleen pleegmoeder voor een groeiend aantal HIV/aids wezen, maar heeft daarnaast een (moes-) tuin aangelegd, voor de meer dan 400 leerlingen van de Ngwavuma Mpontshini School. De tuin biedt vaak de enige voedzame maaltijd van de dag voor een groot aantal leerlingen tussen de 6 en 12 jaar. Ze werkt in een zeer geïsoleerd gebied waar door HIV/aids veel wezen zijn. De school zelf zorgt niet alleen voor les aan de kinderen maar heeft ondertussen, naast de tuin, ook een speeltuin gebouwd.

  Waar gaan de donaties naartoe?
  Donaties worden onder andere gebruikt voor het onderhouden van de tuin en het eten voor de kinderen.

  Laatste update
  In 2016 zal onze donatie gebruikt worden voor het vervangen van voorzieningen voor schoon drinkwater. Het boorgat waarmee het water omhoog wordt gehaald lijkt niet langer meer goed te functioneren en is aan vervanging toe.
  Bezoek website


  Samenwerkingen

  Wij zijn aangesloten bij de SGR en de ANVR. Voor jou als reiziger is dit een veilig gevoel, omdat je bij eventuele problemen altijd kunt terugvallen op deze organisaties.

  Ook ons lidmaatschap van het Calamiteitenfonds geeft je de zekerheid dat, bij erkende calamiteiten die niet verzekerd zijn door je reisverzekering, extra kosten vergoed worden.

  Verzekeringen

  Koning Aap biedt de deelnemers aan haar reizen de mogelijkheid om een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten bij de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Zoals in onze reisvoorwaarden vermeld staat, stellen we het afsluiten van een reisverzekering verplicht en bevelen we het afsluiten van een annuleringsverzekering dringend aan. Een annuleringsverzekering is overigens ook nog geldig tijdens de reis. Mocht je onverhoopt moeten terugkeren dan kun je op basis van je annuleringsverzekering nog een vergoeding voor de 'niet genoten' vakantiedagen ontvangen.

  Allianz Global Assistance beschikt over een eigen alarmcentrale die bij eventuele calamiteiten snel en vakkundig optreedt. Tevens is het onze ervaring dat Allianz Global Assistance eventuele schadeclaims in zeer korte tijd afhandelt.

  Hoewel het niet verplicht is om de verzekeringen bij Koning Aap af te sluiten, raden we dit wel aan. Omdat we goed op de hoogte zijn van de af te leggen reisroutes en ter plaatse beschikken over de medewerking van lokale agenten, zijn eventuele problemen makkelijker op te lossen wanneer de reisverzekering via Koning Aap is afgesloten. Een bijkomend voordeel is dat wanneer een reis onverhoopt niet door mocht gaan, de kosten van de afgesloten reis- en/of annuleringsverzekeringen geheel gerestitueerd worden.

  Tot slot: deelnemers die zich samen inschrijven op een reis raden we aan om een reisverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Bij een eventuele repatriëring van je reisgenoot voorkom je zo dat je als medereiziger (met een andere verzekering) geen toestemming krijgt om ook zonder kosten terug te keren.

  Op onze website en in onze brochure vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijke verzekeringen die Koning Aap aanbiedt.

  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

  Meer informatie en dekkingsoverzicht?
  Allianz Global Assistance dekt veel van bovenstaande avontuurlijke excursies wel. Kijk voor meer informatie op Allianz Global Assistance.

  Wat verder nog belangrijk is...

  We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken.

  Persoonsgegevens
  Zorg dat je je persoons- en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult, aangezien deze uiteraard nodig zijn voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of deze gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of buitenlandse luchthaven.

  Feedback
  Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mee te delen. Klachten die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet in behandeling worden genomen.

  Aantal deelnemers
  Mocht het gepubliceerde minimum aantal deelnemers niet gehaald worden, dan hebben wij de mogelijkheid om deze reis schriftelijk of mondeling te annuleren. Ook het uiteindelijk niet verkrijgen van de benodigde vliegtickets, kan leiden tot het annuleren van de reis. Wij verplichten ons dit uiterlijk drie weken voor vertrek aan de deelnemers mee te delen.

  Adventure Specialists BV 
  Koning Aap maakt deel uit van een groep avontuurlijke reisorganisaties die vallen onder Adventure Specialists BV. Zij werken op diverse manieren samen om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een van de andere reisorganisaties (Koning Aap Nederland, Koning Aap België, Shoestring Nederland, Shoestring International).

  Boek niet te laat
  Wacht met het boeken van een reis niet te lang, omdat we een maand voor een reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’. Bovendien kan laat boeken afwijkende vluchtschema’s met bijbehorende vluchttoeslagen, extra transfers en eenpersoonskamertoeslagen met zich meebrengen.

  Te Gast In
  Een deel van de achtergrondinformatie over je reisbestemming is in deze uitgebreide reisbeschrijving door Informatie Verre Reizen, de uitgever van ‘Te Gast In’, met de grootste zorg samengesteld. Indien deze echter onjuistheden blijkt te bevatten aanvaardt IVR geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve en/of gewijzigde informatie.

  Laatste Nieuws
  In de uitgebreide reisbeschrijving vind je de meest actuele informatie over onze reizen. In de loop van het jaar kunnen echter veranderingen optreden waardoor mogelijk het dag-tot-dag-programma of het vluchtschema aangepast dient te worden. Uiteraard zoeken we dan altijd naar een zo goed mogelijk alternatief. Al deze veranderingen worden, zodra bekend, vermeld op onze website bij de betreffende reis onder 'Laatste Nieuws'. Indien de inhoud van de uitgebreide reisbeschrijving afwijkt van de informatie in onze algemene brochure, is de beschrijving op onze website bindend.

  Verlenging van de reis
  Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard € 50,- per boeking in rekening. 

  Bij de verlenging van je reis kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht (door bijvoorbeeld een andere luchtvaartmaatschappij of boekingsklasse), het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Wij nemen (na ontvangst van je boekingsformulier!) zo spoedig mogelijk contact met je op om de prijs met je te bespreken. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Als je besluit om een reis te verlengen met een door Koning Aap aangeboden arrangement, betaal je geen wijzigingskosten.

  Reisvaccinaties aan huis!
  Het is altijd belangrijk om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie is de grootste aanbieder van vaccinaties aan huis. Haar gespecialiseerde artsen komen ook 's avonds of in het weekend bij jou thuis om reisvaccinaties te zetten. Bovendien geven de artsen jou tips en advies om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie brengt geen extra kosten in rekening voor de service aan huis en haar prijzen zijn vergelijkbaar met de GGD. Vaak worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

  Tenslotte
  Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen en prijzen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen en reissommen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. Je kunt op onze website kijken voor eventuele wijzigingen.

  Adres

  BEZOEKADRES KONING AAP NEDERLAND
  Entrada 223 1114 AA Amsterdam - Duivendrecht

  Email
  [email protected]

  Telefoon
  020-7887700

  In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar
  Tel: +31 (0)6-53313932

  Openingstijden
  Ons kantoor is geopend op de volgende tijden:
  Maandag t/m zaterdag van 10-17 uur

  Afspraak met een landenspecialist
  Wil je een afspraak maken met één van onze landenspecialisten, bel dan van tevoren voor een afspraak, zodat je er zeker van bent dat je de juiste persoon te spreken krijgt.

  Landinformatie

  Meer informatie over BOTSWANA

  Meer informatie over NAMIBIË

  Meer informatie over ZUID-AFRIKA

  Meer informatie over ZIMBABWE

  Foute ingave

  Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

  Er is iets fout gelopen...

  Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
  De pagina herladen kan misschien helpen.

  E-mail is reeds geregistreerd
  Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
  Inschrijving gelukt!

  U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.